tiistai 17. heinäkuuta 2018

Niin kuin synttäriasusetti


Nuoremman kummitytön äiti pyysi tekemään yksivuotissynttäreille setin valitsemastaan kankaasta. Tavoistani poiketen suostuin, sillä tiedän, että ystäväni osaa arvostaa aikaansaannosta ja ymmärtää asettamani reunaehdot. Sitä paitsi tälläisiä rimpsuja on niin kiva tehdä, kun en useinkaan pääse näitä ompelemaan.


Setin kangas on Birch Fabricsin Folklore. Synttäriasuun valitsimme yhdessä Otttobresta Coral Waves -essupaidan ja Pretty Bottom -bloomersit. (3/2017). Muutoksena lisäsin ainoastaan tereet yläosaan etu- ja takapuolelle. Setti on koossa 74 cm.


Yllättävän siististi nuo tereet sai kiinnitettyä, vaikka mulla ei terepaininjalkaa ollutkaan. Saumuroin osat yhteen mahdollisimman reunasta, neulasin tiheästi kappaleet tereeseen asti kiinni ja ompelin paininjalka myös tereen päällä. Kauniisti nauha taipui myös kankaiden väliin päistään.


Bloomersit olivat hiukan hankalammat kuvattavat. Naureskelin myös tehdessäni, että olisivat melkein mahtuneet mullekin rypytyksittä, niin leveä kaava oli. Ilmeisesti kuitenkin toimivat yksivuotiaalle vaippapöksylle hyvin.


Vaikka ensin pelkäsin kankaan loppuvan jo näissä kesken, sain kuitenkin leikattua asua täydentämään vielä hatun. Sisäpuolen lippa tosin on kahdesta kappaleesta ja muut osat leikattu väärin päin. Terenauhaakin riitti sopivasti ympäri.Jos aikaisemmasta yrityksestä tulikin liian pieni, tämä olisi melkein mahtunut munkin päähän. Siispä tein taakse laskokset ja pienensin lipan ympärysmittaa lapsen päätä vastaavaksi.

Ei kommentteja: