lauantai 15. helmikuuta 2020

DIY: Unipussi pienemmälle Baby Bornille

Ensimmäisenä nukenpeitteenä tuli mieleen tilkkutäkki, mutta ehkä tällainen unipussi on kätevämpi taaperon leikeissä. Vältyin myös lahjapaperin vaivalta, kun tungin vaatteet ja kantorepun tämän unipussin sisään. Unipussi sopii pienemmälle Baby Bornille.


Ohjeet nuken unipussin tekemiseen

1. Jäljennä tyynyliinan ja pussin kaava. Kaava on A4-kokoa, joten lisää pussin pohjaan 11 cm sekä etu- että takakaavaan.
2. Leikkaa päällikankaasta tyynyliinapalat (2 kpl), etupala ja takapala ("patjapuoli"). Leikkaa yksivärisestä kankaasta etupala, takapala ja suikale 14 *20 cm. Kaavoihin lisätään saumavarat.
3. Ompele tyynykappaleet oikeat puolet vastakkain. Jätä kääntöaukko. Käännä. Tikkaa kiinni patjapalaan kaavan osoittamaan kohtaan.4. Ompele takakappaleet oikeat puolet vastakkain. Jätä kääntöaukko. Käännä.
5. Ompele kuosillinen etupala, suikale ja kuositon etupala jonoksi; suikaleen pidemmät sivut yhtyvät etupaloihin. Taita suikale haitariksi nelinkerroin (ks. kuva) etupalojen väliin ja ompele etupalojen pidemmät reunat oikeat puolet vastakkain. Jätä kääntöaukko pohjaan. Käännä. Asettele suikale kuosillisen palan puolelle päälle.


6. Silitä. Aseta takapala ja etupala päällekkäin, tikkaa ympäri reunoja myöten. 

 

Kaavaa saa vapaasti käyttää henkilökohtaisessa ja epäkaupallisissa tarkoituksissa (esim. opetuskäytössä).Ei kommentteja: