sunnuntai 21. helmikuuta 2021

Kiitoksia

Tämäkin teksti on jo viime keväältä:
 
Koitan epätoivoisesti tyhjentää kaappeja langoista ja kankaista. Kankaiden puolella olen onnistunut melko hyvin, sillä ompelematta on vain muutama kangas, jotka ajattelin tähän mennessä kevättä saada vaatteiksi. Lankojen saralla en ole ihan niin onnistunut, sillä fysiikka ei kestä samalla tavalla neulomista. Mutta jotain sentään eli villasukkia kolmet parit kiitokseksi hyvästä työstä. Kaikki on neulottu kolmosen puikoilla.

Nämä naisten villasukat ovat noin kokoa 38. Lankana on vaaleanruskeaa Jannea (452) hieman päälle kerä ja loput Sockista. Ohje on täältä ja aiemmin olen tehnyt melko samanlaiset. 


Miesten villasukkiinkin halusin jotain eloa, joten koitin broken seed -neuletta tällä ohjeella. Aloitin 60 silmukalla, joita neuloin 15 krs oikeat kiertäen.  Neuloin kerroksen oikein ja vähensin samalla 4 silmukkaa. Sitten tein neljän kerroksen broken seed -neuletta kuusi kertaa. Tämän jälkeen taas alun resoria 10 kerrosta. Kantalappuun tein 26 kerrosta, ja kantalapun kavennuksien jälkeen puikoilla oli 8 silmukkaa. Siirsin etupuikoilta silmukoita sivuun niin, että toisella ja kolmannella puikolla oli 11 s. Tähän määrään kiilakavensin myös ekan ja vikan puikon silmukat. Sitten sopiva määrä posotusta ja aika pikainen jokapuikonkavennus.

Lankana on vaaleanruskea Janne (452) sekä Socki Stonewash (granite, B115).


Kolmansissa villasukissa on niin ikään pohjavärinä vaaleanruskea Janne (452). Socki Stonewashilla (granite, B115) on saatu vähän väriä.
 Ei kommentteja: