perjantai 26. heinäkuuta 2013

Appelsiini-suklaamarengit


Viime aikoina olen paistanut pellillisiä marenkeja kehitellessäni omaa reseptiä eri ideoista. Yleisön pyynnöstä (terveisiä vaan virkkaajille) laitan sen tännekin:

2 munanvalkuaista
1,5 dl sokeria
1/2 raastettu appelsiinin kuori
1/2 vaniljatanko (tai vastaava määrä rouhittua vaniljatankoa)
hyppysellinen suolaa
5 tippaa sitruunamehua
1 suklaapatukka (tummaa suklaata)
punaista ja keltaista elintarvikeväriä

+ kaksi vahvaa pakastuspussia (mulla oli 2 kg:n kokoisia)

 _____________________________________________________

1. Raasta appelsiininkuori pieneen kippoon. Lisää suola, vaniljatangon siemenet ja sitruunamehu.
2. Leikkaa suklaapatukka pieniksi palasiksi. Pala tai pari riittää leipojallekin.
3. Vatkaa munanvalkuaiset ja sokeri sekaisin lämminvesihauteessa. Monissa ohjekirjoissa tämä pitäisi tehdä kiehuvan veden avulla, mutta itse laskin tiskialtaaseen vain kuuminta, mitä hanasta sai. Vatkaa, kunnes seos  on kovaa eli ei putoa kulhosta, vaikka sen kääntäisi ylösalaisin.
4. Sekoita pienen kipon sisältö vaahtoon.


5. Ota 1/2 dl taikinaa erilliseen kippoon ja värjää oranssiksi (ensin niin keltaiseksi, kun värillä tulee ja sitten vähän punaista).


6. Laita värjätty taikina pakastuspussiin, leikkaa kärki auki ja tee toiseen pakastuspussiin kolme pystysuuntaista raitaa reunoille. Kunnon tuoppi auttaa hommassa huomattavasti. Lätkäise päälle värjäämätön taikina. Leikkaa tähän pussiin isompi, melkein sentin reikä.
 

7. Tee pellille noin kolme senttiä halkaisijaltaan oleva ympyrä. Laita taikinan keskelle pala suklaata. Pursota suklaa piiloon. Kaunis huippu syntyy, kun pursotat keskikohdan kohottamatta pursotinta. Kärkeä nostetaan vasta, kun pursottaminen on loppunut. Toista kolmisenkymmentä kertaa.8. Paista 75 C -asteessa 1 h 15 min eli niin, että marengit irtoavat helposti leivinpaperista. Jätä marengit uuniin kuivumaan.


    Ei kommentteja: