keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Mustikkametsään!

Säätiedotus ei aina lupaa hyvää juuri silloin, kun pitäisi päästä mustikoita poimimaan. Mulla ei ollut sadehousuja, joten ostin kangasta ja resoria ja ompelin kasaan. Pahoittelen kuvakulmavääristymää.


Kaavana olivat jotkut vanhat housut viiden sentin saumavaroilla. Ei kai se nyt oo niin justiinsa tuollaisissa väljissä housuissa? Vähän jäi matalaksi vyötäröosa, kun en ottanut huomioon vyötärökaistaleen puuttumista, joten ompelin sen sitten riekaleista näihinkin housuihin jälkikäteen. Resorin voi kääntää kaksinkertaiseksi tai sitten suojata selän itikoilta yksinkertaisella resorilla. Nilkassa on kuminauhat, kun resorin venyttäminen alkoi tuntua työläältä.

Tarvikkeet: vahvaa resoria 25 cm (65 cm leveää?), kuminauhaa 60 cm, kangasta 1,4 m

Kaupassa eivät oikein osanneet sanoa, onko tämä sadehousukangasta ja paljonko se kestää vettä. Viinimarjoja poimiessa kesti ainakin maan kosteuden, mutta ihan oikeasta pitävyydestä en vielä saanut todisteita, meidän mustikkamaat kun olivat aikas kuivia. Onneksi löydettiin pikkuserkun ja äidin kanssa kuitenkin lopulta marjaisat mättäät!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi upeat housut :) Onko sinulla vaikka Fb profiilia, haluisin kysyä muutamia kysymyksiä :)

Kotikutoista kirjoitti...

Mä pidän mielelläni itseni mahdollisimman anonyyminä, joten vastailen vain tämän blogin kautta.

Anonyymi kirjoitti...

Olisin vain kysynyt että olisitko halunnut ommella minulle housut tuollaisesta kankaasta :) ? Et varmaan ompele muille kuin itsellesi ja mahdollisesti tutuillesi.

Kotikutoista kirjoitti...

Hei,
joo, mä yritän olla tekemättä tilaustöitä edes tutuille, koska saan aikataulustressiä. Kangastakaan ei enää ole nurkissa. Toivottavasti löytyy mieleiset housut jostain muualta!

Ja kiitän kauniisti tällaisesta kohteliaisuudesta!