torstai 19. marraskuuta 2015

Suihkuverhosta pöytäliinaan

Meille muutti kolme ruokaessua helpottamaan sekä Pojan että kodin puhtaanapitoa. Edelliset suihkuverhosta tehdyt joutivat roskikseen, sillä ne purkautuivat saumoistaan heti. Nämä ovat EK:n Aaro-kerniä. Katsotaan, kestääkö pöytäliina! Resorit ovat varmaankin EK:sta (turkoosi) ja Kangaskapinasta.


Malli on lainattu ystävän lapsen ruokailupaidasta. Ainoat saumat taskun käänteen lisäksi ovat hihojen alla. Alemmasta kuvasta voi saada vihiä muodosta. Kangaspalan ja taskun lisäksi siis puuvillaresoria, tarranauhaa ja kuminauhaa hihansuihin.Tuntuu toimivan! Jos osaa asetella palat oikein eikä kuvion suunnalla ole väliä, kaksi essua saa 60 cm:n palasta. Laskin näin kotona, mutta haettuani kangaskaupasta lisää kangasta asetin palat niin, että hihapuoli ei ollut toisessa kankaan ylä- ja toisessa alalaidassa (lomittain), vaan yritin ottaa samoin päin. No, en saanut ja jouduin tekemään yhteen essuun hartia-hihasaumatkin. Jos tekee vain yhden essun, kangasta tarvitsee 50 cm. Silloin voi tehdä myös mukanakannettavia likapyykkipusseja ja käyttää niihin vanhat vetskarit.Olen taas muutamaa neppiä köyhempi (eli enää 756 jäljellä), kun järjestyksen ihmisenä halusin nämä mahdollisimman pieneen tilaan pakattaviksi. Sinisen pakkausnauha ei onnistunut pituutensa tai kohdistuksensa kanssa. Emmä jaksa välittää.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, löysin vasta blogisi, kun googlailin lapsen ruokaessua. Vitsit miten hienoja juttuja teet! Essujen kernikin on niin hieno, että just tuollaiset on ihan pakko saada! Kröhöm, julkaisetko koskaan kaavoja? Meillä on kyllä yksi vastaava essu, josta voisin ottaa mallia, mutta epäilen, etten tumpulana osaa kopioida mallia oikein. Viitsisitkö myös valottaa, että miten resorikankaasta saa ommeltua noin siistit kanttaukset? Kiitokset etukäteen! -Lilli

Kotikutoista kirjoitti...

Kiitos kiitos! Kiva, kun joku kommentoikin joskus. Välillä tuntuu, että ei oikein jaksais kirjoitella, kun ei näitä muut lue kuin äiti! =)

En ole kaavoja vielä julkaissut, kun siinä on joskus tekijänoikeuskysymyksiä ja aina skannaamisen vaiva (kotona ei skanneria ole). Kannustan kuitenkin siitä valmiista tekemään, kun tuollaisen essun ei tarvitse olla mitenkään tyköistuva.

Mä ompelen aina resorin ensin renkaaksi (noin 70 % pituudesta) ja sitten oikeat puolet vastakkain etureunaan kiinni saumurilla. Jos teen kolminkertaisen, huolittelen saumurilla myös toisen reunan ja sitten vain käännän niin, että sauma jää resorin sisään (eli taitan resoria ja kangas pysyy suorana). Tässä tein nelinkertaisen resorin, kun paksuudella ei ollut niin väliä, jolloin en siis huolitellut, vaan taitoin vain resoria sisään. Sitten tikkaan ompelukoneen suoralla kiinni. Mun kokemuksen mukaan mitään joustavaa tikkiä ei tarvi, kun resoria on noin paksulti.

Kotikutoista kirjoitti...

Mutturalla-blogissa on kuvin erilaisista kanttauksista:
http://ruttu-nuttu.blogspot.fi/2014/05/ohjetta-paantien-huolitteluun.html