keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Äitienpäivälahjat

Isät saivat syksyllä hirviä metsässä, nyt oli äitien vuoro saada norsuja savannilla. Tausta onnistui mun mielestä kivemmin näissä savanneissa, mutta käytin liikaa väriä, eikä se oikein jaksanut kiinnittyä kunnollisellakaan silittämisellä. Norsuista raapiutui osa pois testipesussa.

Tarvikkeet:
  • tyynyliina (kuvissa Annon)
  • tiheäpiikkinen kampa, pyöreäkärkiset pinsetit, ohut sivellin, maalarinteippiä
  • Emo-värejä: keltainen, punainen, sininen, vihreä, valkoinen, musta ja kupari
Inspiraatiota hain verkosta sanahaulla "savannah". Omaksi taustan malliksi valikoitui tämä kuva. Elefanttinäkökulma tuli Pinterestin sivulta, johon on kerätty kaikenlaisia käsipainantakuvia.

Ohje


Rajasin tyynyliinan keskelle neliskulmion niin, että reunoille jäi noin 10 cm.

Ensiksi sekoittelin keltaiseen hyvin vähän punaista, kuparia ja valkoista. Jätin tahallisesti värin hieman epätasaiseksi, jotta pinta olisi elävämpi. Kastoin kamman väriin ja raavin sitä yli puoleen pinnasta.

Vihreästä tein eri asteita sekoittamalla siihen mustaa ja valkoista.

Puunrunkoihin sekoitin punaista, keltaista, vihreää, mustaa ja valkoista.


Taivaanrantaan maalasin siveltimellä ja aaltoliikkeellä puurivin sekä muutamia horisontaalisesti levinneitä lehvästöjä.


Maalasin myös puunrungot taivaanrantaan ja etualalle sekä muutamia oksia, vaikka jälkimmäiset taisivatkin kaikki jäädä piiloon lehvästöjen alle. Oksat olisivat saaneet olla vielä leveämmälti.


Etualan puihin tein tekstuuria pehmeäkärkisillä pinseteillä (teräväkärkiset raapinevat kankaan rikki). Vetelin summittaisesti eri suuntiin kasvattaen lehvästön kokoa varsinkin vaakatasossa. Jos nyt jotain tekisin toisin, niin maalaisin lehvästön alareunan oksien yläreunasta ylöspäin, enkä päälle. Tulisi aidomman näköiset puut.Lopuksi sitten valkoiseen ihan hippusen mustaa ja sinistä norsuväreiksi ja Pojan käsi väärin päin kankaalle. Hölmistyneenä se paineli viisi, kun me kaksi sarjatuotantona sudittiin käteen maalia ja läntättiin tyynyliinalle. Luulen, että viiden jälkeen se olisi saanut juonesta kiinni, eikä näin selkeää kädenjälkeä enää olisi syntynyt. Oma käsi samalla tapaa peukalosta kiinni.


Toinen hoiti homman loppuun lisäämällä hieman väriä, hännät sekä ääriviivoja ja tummennoksia. Päätettiin jättää torahampaat ja silmät pois. Lopuksi maalilla vielä teksti ja pakettiin.

(Meni yötöiksi, siksi värit on mitä on.)

Tälläkin voin osallistua toukokuun värihaasteeseen.

Ei kommentteja: