lauantai 30. joulukuuta 2017

Joululahjat, osa 4: helppoa ja nopeaa

Tämän postauksen ajankohdaksi olin valinnut joulukuun alun, mutta enpä sitten muistanut julkaista. Ehkä olisi helpottanut omaakin lahjankeksintää, kun olisin täältä vain onkinut ideat. Piparkakkutalot sitten hätäpäissäni tein ja korkkikangasta metsästin Eurokankaista esimerkiksi tällaisiin rusetteihin:


Näitä oli kyllä mieluisaa tehdä, kun ovat nopeita ja hyvännäköisiä. Pohjalla on suorakaiteen muotoinen pala, joka on ommeltu ensin pitkittäin putkeksi, käännetty sauma keskikohtaan, ommeltu päistä kiinni, käännetty toiseen kertaan saumat sisälle ja sitten vielä tikattu päältä keskeltä. Keskimmäinen suikale on vain taiteltu ja käsin kiinnitetty. Miehen rusettiin laitoin yhdistelmän reikäkuminauha-kuminauha-nappi, jotta sen saa kaulaankin. Ei esteettisin, mutta käytössä toiminee ja on mukava päällä.


Hiuskoristeeseen eivät tavalliset pinnit tai hengettömät oikein riittäneet, mutta tällainen (Iberon tai Cailapin) hiuskoriste Prismasta toimi.


Ja sitten niihin aiemmin kerättyihin ideoihin. Villasukkasuunnitelmia tein toiseen postaukseen vuosi sitten, ja ihan hyviä lahjoja nekin ovat, mutta olen vuoden mittaan laittanut muistiin kaikkea pieniä ideoita, joita ilmestyi joulujen 2016 ja 2017 aikaan (lista päivittynee).

Nopeiksi lahjaideoiksi voisin nostaa kylpy (1 ja 2) - ja kuorintakuulat. Puhdistukseen voi tehdä myös pesusienen (SK Ihana joulu 2016) taa puhdistuslaput.

Miehille en koskaan keksi mitään lahjaksi, mutta jos kravatteja kaappiin pölyttymään? Aiemmin tekemistäni sytykeruusuista on kiva uusi versio jouluksi, sytykekuuset tai sytykesipsit. Ruusut ovat olleet pidetty lahja, mutta koin suurissa määrin näppien menevän helliksi.

Mukaan voi sitten jouluna laittaa kauniin pakettikorun tai mikälie on nimeltään tai tehdä tyhjistä paperirullista tähden. Paperista saa myös kauniit lumihiutaleet lahjoja koristamaan. Himmelin tarvikkeet jos unohti kesällä leikkoa, voi kieritellä paperista. Itse en kyllä viitsis kovin isoihin töihin lähteä paperia rullailemaan. Lumihiutaleohjeita on vaikka millä mitoin, mutta en monestakaan tykkää. Näistä ylin on kiva. Huopatorttukortit vaikutti helposti askarreltavilta, mutta kun en yhtään itse tortuista välitä. Toiset kortit, joissa olisi irrotettava osio, olisi nämä magneettikortit. Kuusen alle voi paperinarusta tehdä loistavia lahjoja, ja omat kutomukset ympäröidä vaikka lahjavyötteillä (1 ja 2).

Ja sitten haluaisin ehdottomasti kokeilla makrameen tekoa, mutta aiemmin mikään malli ei ole oikein napannut. Enkä oikein osaa vielä ajatella, mitä muuta kuin seinävaatteita ja vöitä näistä tekeleistä saisi. Tämä lehtikuvio on kuitenkin tosi kiva!

Edit 11.1.2018 sytykesipsit-, paperirullatähdet-, ja lahjavyötelinkit.
Edit 27.2.2018 pesusieni ja puhdistuslaput, lumihiutaleet

Ei kommentteja: