perjantai 28. syyskuuta 2018

Kesä talveen imetysmekkona

Oon tehnyt tavoistani poiketen ihan hurjan määrän vaatteita itselleni viime aikoina (imetysmekot 1, 2, 3 ja housut), ja näistä onnistumisen elämyksistä saanut pontta tarttua aina uuteen työhön. Syyskuun alussa tein Ommellisen paksusta collegesta (Babushka Roses) talvea varten imetysmekon.


Vaikka manailinkin tuon ekan mekon kohdalla luukullisen huonoutta, tein uudestaan samalla kaavalla toisen. Katsotaan, josko tekemäni parannukset saisivat mun pään kääntymään. Edessä ei ole vain kahta suorakaiteen muotoista kangasta päällekkäin, vaan alakangas on keskeltä kiinni pääntiessä. Näin alakangas ei valahda. Myös kuminauhasta rokotin roimasti, ehkä vähän liikaakin.

Mekko on Suuren käsityön (3/2017)  mekko nro 11, johon valitsin lyhyet hihat, pidemmän helman toisesta mekosta, lyhensin nelisen senttiä yläosan alareunasta, suurensin kädenteitä ja lisäsin luukun. Luukun vuoksi myös muutin pääntien muotoa.

Jämät käytin nimiäislahjaan ystävän vaaville. Kaavana on Young Jogger koossa 68, mutta nelisen senttiä pidennettynä ja lahkeista levennettynä, joten vastaa kokoa 74. Mä koin tuon kaavan käytössä aivan liian leveäksi vyötäröltä ja pilliksi nilkoista (aiemmat täällä). Toivottavasti tämä sopii ihanaiselle!


Ei kommentteja: