keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Jämälankoja, palatossuja


Kaveri lykkäsi keväällä pussillisen lankoja käteeni poikaystävän sisäänmuuton myötä, ja minä pistin sukiksi virkkuukerhon palatossuinnostuksen myötä. Ensin valmistuivat 15 silmukalla minulle tossut (kengännumero 36-37) Ruotsin häitä katsellessa, sitten huitaisin seuraavana päivänä 17 silmukalla jollekin muulle (alin kuva). Odottavat vielä kotiaan siis.


Nämä tossut on tehty tällä ohjeella ja seiskaveikalla, nelosen puikoilla. Mä en kyllä toisellakaan kerralla tajunnut palojen järjestystä niin, että olisivat identtiset. Meni vielä keskimmäiset harmaa ja valkoinen sekaisin, vaikka yritin muuntaa koodia vastaamaan värejä. Virkkuukerhossa valistettiin, että toinen ohje oliskin selkeämpi, mutta ilmeisesti vain kiinnityksen puolesta, kun itse en ainakaan huomannut väriohjeita siinä ollenkaan. Mutta meneväthän nuo noinkin kivoina, vilpoisina kesätossuina.

lauantai 19. kesäkuuta 2010

Taas yksi näitä...

Neljäs ja toivottavasti pitkään aikaan viimeinen. Piti kuitenkin tehdä, koska kummitäti vihjaili tällaisen haluavansa. Sama lanka ja puikot kuin tässä, muita tietoja täältä. Vähän tein pidemmän mallin, kun koko on S. Se sitten venyessään hieman lyhenee, joten on passelimpi näin. Toivottavasti saaja tykkää!


sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Lempeä aasi


Kävin Ottobren sivuilla, kun niin monessa blogissa on ollut sieltä erilaisia tekeleitä. Mua hellyytti Aasi!Myös ilmainen Hiiri aikoo kaavasta syntyä heti, kun saan siihen tarvittavaa pippuritweediä. Näin kesän korvilla kangasta ei tunnu löytyvän. Vinkatkaa, jos tiedätte paikan!

Kangas on kirpparilta ostettua, napit samoin. Sisällä vanhan tyynyn täytteet. Ainoastaan punaisen kankaan häntään, korviin ja jalkoihin ostin uutena.

lauantai 5. kesäkuuta 2010

Häissä III


Häiden numero 2 neulomistulos esitetään myöhemmin, kun saan napit lopullisesti kiinni. Tämänkertaisiin häihin valikoitui kuitenkin harteille kermanvärinen bolero. Loppujen lopuksi onnistui ja istuu hyvin, vaikka aluksi epäilinkin paksujen käsivarsieni, paksun langan ja kuvioneuleen yhdistelmää.
Ongelmana oli kauluksen resori, jonka tein uusiksi kolmeen otteeseen. Sitä kun ei vaan voi tajuta poimia tarpeeksi silmukoita ja päätellä löysästi. Välissä suurensin itse aukkoakin, ja taas oltiin hyvissä ajoin valmiina edellisenä yönä! Ohjeesta poiketen tein boleron ihan suorakaiteesta eli jätin lisäykset ja kavennukset väliin.Ohje: Novita kevät 2009 (45)
Lanka: JärboGarn Tropik, väri 55000
Menekki: 250 tai 300 g, 50 g = 123 m, 23 ja 30 / 10 cm
Puikot: 3,5 neuleessa, 3 resorissa