torstai 7. maaliskuuta 2019

Applikointia ja peruspaitoja

Oli kyllä joulupaketissa. Esikoinen innostui syksyllä Kikattavasta kakkiaisesta. Viitsin kerrankin tehdä jotain hieman työtä vaativaa, kun joululahja oli kyseessä. Jostakin paksukantisesta kirjasta otin tuon kuvan suoraan, sopi ihan kokonsakin puolesta. Kyllä tuli hyvä mieli siitä, että sai aikaan jotain tavallisuudesta poikkeavaa. Kankaana Noshia - pino hupenee.

 
Samaisella kaavalla eli Ottobren Kahdella kaveruksella (1/2018) myös Ananaksesta paita. Muutoksena korkea kaulus. Tuli just sopiva suojaamaan talven viimoilta. Kaula-aukko ei jäänyt liian isoksi, eikä kaulus ole liian korkea tai leveä haalarin alle. Näillä siirryttiin kokoon 116 cm. Kuvassa kangas on jotenkin kovin punainen, mutta luonnossa ihan reilu ruoste.


Vielä pistin pakettiin joskus muinoin Käpysen merinopussista tilaamani pitsikankaan. Haaveilin tästä itselleni takkia, mutta leikkasin tekeleen palasiksi, kun tuli auttamattomasti pappakalsarit  mieleen. Lapsen paidan takakappaleeseen tuli pystysauma, mutta mitäpä tuosta.

Sain jostain kankaanlopusta vielä talvikaulurinkin. Nyt pitää vain muistaa, että ensin ommellaan sivusauma, jonka yläosaan tulee reikä ja mahdollinen nimikointilappu, puolen välin jälkeen ompelumerkki. Sitten laitetaan reunojen oikeat puolet vastakkain ja ommellaan kuin vuoritetussa haalarissa. Kääntö ja aukon sulkeminen.

maanantai 4. maaliskuuta 2019

Villahaalari pienemmälle kummitytölle

Isompi kummilapseni on niin iso jo, että ostin lahjaksi ompelukoneen. Pienemmälle tein lämmikettä tälle ja todennäköisesti ensi talvellekin. Ensimmäisessä kuvassa villahaalari on 74-kokoa käyttävän päällä, toisessa kuvassa metrin pätkällä.
Eiköhän siis mene siltä väliltä olevalle lapsellekin. Ohje on Dropsin Wild Blueberries ja lankana ehdotetut Karismat. Omani sitten meni tämän talven ihan vain ommelluilla merinokerrastoilla. Langat on, mutta elämä tuli tielle. Ihan kiva elämä tosin.