keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Uusinta menee uusiksi

Pesukoneen vaihtuessa pienensin vanhan ihanan villapaitani nukkekokoon. Nyt yritin sitten tehdä kopion vanhasta suosikista, mutta ilmeisesti liian paksulla langalla tai liian vähillä silmukoilla.Tuli hieman isompi, mutta ei tää vieläkään ole tarpeeksi mulle.


Onneksi on minua pienempiä. Lankana oli Maija ja puikkoina varmaan kolmoset. Kahdeksan kerää meni korkeintaan. Paremmat ohjeet täällä.


Surkuhupaisan  näköinen tämä yksilö.Pituutta olisi voinut vielä ehkä jotenkin venyttää, mutta kauluksesta tuli aivan liian tiukka mun käyttöön.

perjantai 15. kesäkuuta 2012

Lampusta kynttilälyhty

Syksyllä kävin Turussa seikkailemassa ja löysin Manhattanin kirppikseltä 70-luvun lampun. Noita pallerokuvioita taisi siihen aikaan olla kaikissa kaapin ovissa. Myös yhdellä ystävällä on kolmikartioinen lamppu, ja kartioiden pohjissa on samanmoisia ympyröitä. 


Lamppu oli aivan toimiva, mutta vähän huonostihan tuo värjätty lasi oikeasti valoa antaa. Niinpä ruuvasin johdot ja kuvun irti ja käänsin lampun toisin päin. Sisälle on hakusessa vielä peltirasian kansi, jotta steariini ei vuoda kynttilälyhdyn pohjalle. 

Muutama synttärisankari on saanut piirtämiäni kortteja. Mallit löytyivät verkosta googlettamalla, mutta en tietenkään enää löydä kuvia, että voisin linkittää niihin.

lauantai 9. kesäkuuta 2012

Paidasta huopapipo

Tästä lähdettiin:Ja tähän tultiin:Ohje:
Paita on ohutta, huopunutta neulosta. Pipon tein nurjasta puolesta, koska paidan oikea puoli oli hiukan nyppyinen, enkä jaksanut lähteä ostamaan uutta nypynpoistajaa.

Saksin kaksi suorakulmiota alalaidasta niin, että resori jäi molemmissa yhdeksi reunaksi (pipon alareunaksi). Alareunaa oli suunnilleen 18 cm ja toinen sivu oli noin 27 cm. Pyöristin yläkulmat. Ompelin palat yhteen. Luonnollisesti resorireuna jäi auki. 

Vedin pipon päähän, ja peilien avulla laskostin kangasta niin, että piposta muotoutui juuri omaan päähän sopiva. Laskostin kangasta niin, että alareuna jäi vinoksi ja laskokset ovat myös vinoja. Kiinnitin nuppineuloilla ja ompelin päältä. Aivan reunasta ei kannata ommella, koska muuten laskoksen idea vesittyy.

Kukka:

Leikkasin jäljelle jääneistä riekaleista ympyrän ja parin sentin soiroja. Soirot rypytin suoraan paininjalan alla:Kiinnitin rypytetyt soirot ympyräpohjaan. Ja sitten vain kerroksia päällekkäin. Alin soiro saa olla leveämpi, ylemmät kerrokset taipuvat mukavammin, jos eivät ole kovin isoja.Kukkaan keskelle nappi ja käsin kiinni hattuun etuoikealle, piilottamaan sivusaumaa. Ensimmäisessä alla olevassa kuvassa pipo on siis lähes edestä ja toisessa vasemmalta. Postauksen toisessa kuvassa pipo on kuvattu oikealta.

lauantai 2. kesäkuuta 2012

Lorupussin toinen tuleminen

Oon tosi myöhässä yhden vauvan syntymälahjan kanssa, mutta onneksi tästä lahjasta ei olisi paljon iloa ollut vastasyntyneelle. Viimeinkin valmiina siis toinen otto lorupussista kortteineen.


Ihanaa, kun kesällä saa kaikkea keskeneräistä valmiiksi ja vanhaa korjattua.