tiistai 27. lokakuuta 2015

Sopivan lapsellista

Tätä kangasta olen himoinnut aika pitkään. Tilasin raportin Metsänhenkiä Selialta ja tajusin, ettei tästä mitään vauvanvaatteita tehdä, koska kuviot ovat niin isoja. Onneksi kävi tällainen kämmi, koska mä tykkään tästä omana teepparina ihan hirveästi! Etupuolella vilistää kettu ja loikkii pupu, takapuolella vartioi karhu.


Kaava on oma, mutta eipä tuo kovin vaikea ole. Etu- ja takapuolen erottaa ainoastaan kaula-aukon syvyys. Jos jotain muuttaisin, niin pääntien resorin vetäisin hieman kireämmälle. Ensimmäisessä pesussa ei heti oiennut. 


Mitäköhän sellaisesta 20 sentin Metsänhenkineidosta sais vielä tehtyä? Miten sen yhdistäisi johonkin muuhun kankaaseen?

sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Lahjoja kavereiden lapsille

Viemisiksi yksivuotissynttäreille vein paidan tutulla kaavalla ja tutusta kankaasta. Hupun vuorena on samaa trikoota kuin hihoissa. Se on jostain äitiyshousujen ajalta. Mä tunsin niin mielihyvää tästä, kun sain tuhottua kaksi kankaanjämää niin, että loput sopii vain päiväkotiin lasten askarteluihin vietäviksi.


Toinen kaveri sai äitinsä kaipaamat nahkatossut. Toivottavasti nämä eivät ole liian pienet jo nyt. Meidän poitsun jalkaan ainakin ovat turhan napakat. Sillekin pitäisi tehdä uudet. perjantai 23. lokakuuta 2015

Hulluutta, oi hulluutta

Mielenhäiriössä ostin kolme metriä tätä kangasta, vaikka piti pyytää vain palaa ja myyjä kassallakin kyseli, että tarviinko tämän kaiken. Ahdistuneena tein äkkiä jotain, mihin kuluisi paljon kangasta.


Mielenhäiriössä aion näitä myös käyttää. Täytyy myöntää, että ovat tosi mukavat ja lämpimät. Ja onhan näistä syntynyt jo unipussi ja tossukatkin. Muskarissa joku tuntematon kehui kuosia. Ehkä kiusaan häntä jokin kerta viemällä jonkin paidan tai muun. Ai niin, ja sit varmaan kantsis se Pojan oloasu tästä. Sen takia kangasta ostin.

tiistai 20. lokakuuta 2015

Tilaustyö

Viime aikoina ystävät ovat kyselleet, että millä hinnalla teen sitä ja tätä. Jokaiselle olen vastannut, että lastenvahtipalkalla. Nyt sitten ensimmäinen äidin ompeluhetki saatiin oikeasti järjestettyä. Tavoitteena oli ommella neljä päällistä sängynpäädynpehmusteisiin. Ystävä on itsekin taitava käsistään ja oli tehnyt lapsilleen sängyt, mutta ompelukoneen käyttö ei ollut hänelle niin tuttua. Onneksi käytin paljon aikaa kaavojen piirtämiseen, vaikka koko aamupäivä menikin niihin ja keltaiseen päällysteeseen, joka matkasi heti kotiin. Loppuihin varastin aikaa Pojalta seuraavana aamupäivänä. Näissä näkyy mukavasti myös tuo aamupäivän eteneminen valon lisääntymisenä.


Sisällä oli jotain solumuovieristeputkea, jota oli vähän vuoltu ja liimattu. Kangasta me ei näihin putkiin mitenkään kiinnitetty, kun kuulemma kiilautuvat tiukkoina hyvin sänkyihin näinkin.

Näistä tietenkin jäi ylimääräistä kangasta, josta halusin heti eroon. Bonuksena tein kahdet tyynynpäälliset, joihin molempiin tuli kaikkia neljää väriä. Ihan vain normaalilla tyynyliinatyylillä nämä on tehty, koska  oikeanpituisia vetskareita ei kotona valmiina ollut.


Aivan pienistä paloista tuli lapsille vielä hernepusseja. Muutama pussi jäi vielä kotiin, kun herneet loppui kaapista kesken.

lauantai 17. lokakuuta 2015

Ison pojan paita

EK:ssa vieraillessani löysin ihanan väristä collegea, josta tein itselleni tunikan. Pitääkin kuvata se. Karhuyökkäristä taas jäi hieman murmuria tähän. Yhdistettynä näyttää Pojan päällä tältä:
Kaava on OB:n Crocodile (1/2015). Kaula-aukko ja huppu tuntui hieman tiukalta lapselle, mutta ehkä laitoin hupun etureunaa vain liikaa päällekkäin. Mutta tämä oli kyllä ihanan helppo tehdä; neppipihtien kanssa ei tarvinnut säheltää. Reoritkin tein samasta kankaasta. Nyt vain lisää joustocollegea!


Mä kyllä tykkään noista karhuista enemmän tässä kuin siinä yökkärissä!

torstai 15. lokakuuta 2015

Aikuistakin pelottaa

Sisko sanoi, että tämä Mur mur -kangas (EK) on pelottava. Minusta hauska. Poika sai omalla kaavalla piirretyn yöpuvun. Unohdin taas, kuinka iso räpylä sillä on. Noh, näitä pitäisi enemmänkin tehdä, joten ensi kerralla voi sitten oppia.


Kangas tuntuu mukavan jämäkältä. Laitoin metsänvihreät resorit, kun tuossa kankaassakin on ehkä jotain vihreeseen vivahtavaa. Kohdistuskin onnistui!


Seuraavaksi tulossa tämän jämät eli kerrankin mitään ei jäänyt roikkumaan!

keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Terapiaa

Mussa on hiukkanen liukuhihnatyöläistä. Tykkään mekaanisesta työstä, jossa kädenjälki jotenkin näkyy. Niin kun nyt vaikka ostaa ison pussin kirjaimia ja lajitella niitä pari tuntia illalla, kun on omaa aikaa.


No kylmäkin joskus vähän ihmettelen.

sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Ulapalle

Olen viime aikoina ostanut kankaita taas kaapit täyteen. Ei hyvä. Kun meniskin aina se koko kangas siihen, mitä aikoo, mutta melkein aina siitä jää puolet roikkumaan. Tätäkin kangasta piti ostaa enemmän, koska kuvio kulkee vain toisessa hulpiossa. Paidan leikkasin siis 90 astetta väärin päin.Vaan on tämä Selian Kalastajat-kuosi hauska! 


En oikein tiedä, mitä tuo kangas on, kun siinä on vähän sellainen uimapukumainen tuntu. Muistaakseni se oli kyllä suurimmalta osin puuvillaa, mutta vähän epäilen, että muisti on mut jättänyt.


Kaulusresorin tein erittäin ohuena ja taitoin sisäpuolelle. Se sopi tähän oikein loistavasti. Malli on tuttu OB:n (2/2015) Frog Eggs, koko 74 cm. Kohta pitää piirtää isompi koko.

torstai 8. lokakuuta 2015

Kukkia syksyyn

Kukkakangas oli aivan liian kauan ollut varastossa odottamassa sitä, että jaksaisin vision muuttaa todellisuudeksi. Aikalailla tästä tuli malliltaan sellainen, mitä kaupassa ajattelin, mutta alaosaksi suunnittelemani vaalea kangas ei kodin valossa enää näyttänytkään tuohon kukkaan ollenkaan sopivalta. Eipä tuo tummakaan ole maailman paras, mutta kun ajoissa aloittaa, niin turhat täydellisyyden tavoittelut jäävät - mekko valmistui perinteisesti juhlapäivän aamuna. 


Yläosasta tuli aikas täydellinen, mutta kyllä mä sitä muutamaan kertaan mallasinkin ja tein ihan kokeiluversionkin. Muutenkin oli aikamoinen työ koko koltussa, kun ensin oli liian löysä, sitten liian tiukka ja tosi epäortodoksisesti nostin mekkoa tekemällä vyötärökaitaleen, jotta alaosassa olisi vähän tilaa.Ylpeä olen siitä, että koko mekko on vuoritettu. Siinä on oikeastaan hyvin vähän lisätekemistä, mutta tulos on paljon siistimpi.


Kuvat kannattaisi tietenkin ottaa ennen juhlia, eikä vasta keskellä yötä.

tiistai 6. lokakuuta 2015

Pom pom pom

Juhlat oli ja meni. Kaavapaperiakin meni. Ja kakkukin meni.Kivaa oli! Kiitos kaikille!

EDIT 6.2.2017: ohje täältä.

sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Kangaskaupat netissä

Ajattelin listata itselleni muistiin suomenkielisiä kangaskauppoja verkossa. Toivottavasti helpottaa jotakuta muutakin. Todennäköisesti ei, kun valinnanvaraa on niin paljon.

Lastenkankaat
http://www.sampsukka.com 
http://www.myllymuksut.com
http://www.royalkestot.fi
http://www.metsola.co/
http://www.kapynen.fi/ 
http://www.seliashop.fi/
http://nosh.fi/
http://www.ainola.eu/ 
http://www.versonpuoti.fi/ 
http://www.lastentaikamaa.fi
http://www.ikasyr.fi/
http://www.hinnasto.net  (puuvilla)

Yleiskangaskaupat
www.koot.fi
http://www.kangaskapina.fi/
http://www.kangastukku.com/
http://poppanavakka.fi.suomalainenverkkokauppa.fi/

Muut tarvikkeet
https://www.nappikauppapunahilkka.fi/

Nimikointi
https://www.nimilappu.fi/ 
http://www.euroteam.fi/
http://www.ikastetiketti.fi/
Englanniksi Etsystä hakemalla "custom clothings labels" ("woven/damask" jos haluat kudottuja)Kerrottehan, mikäli teillä on jokin hyvä linkki lisää tai jos olemassa olevan linkit eivät toimi. 

Lisäksi huomautan, että tämä ei ole maksettu mainos, vaan lista kaupoista, joiden tuotteet mua miellyttävät. En ole kaikista tilannut, joten palvelusta en osaa sanoa.

perjantai 2. lokakuuta 2015

Kaikkea sitä pitäis tehdä

Virittelin ensin seinälle ihan vain koristeltua kartonkia, johon ajattelin post it -lapuilla merkitä kaikki tekemättömät työt. No, se ei ollut kovin kaunis, enkä halunnut tuhatta nastanjälkeä meidän seinään. Kaupassa (ihan Prismassa) sattumalta näin korkkitaulun, jonka nappasin oitis mukaan.


Tuollaisenaan se ei oikein sopinut mun silmään, mutta onneksi valmistaja oli jättänyt puun käsittelemättä. Hinkkasin siihen purkin pohjalta Bloomin Tuohi-vahaa, jota olen käyttänyt jo syöttikseen ja pinnikseen (Syöttötuolissa vaha on raapiutunut pois kohdin. Ilmeisesti kyse on ollut huonosta lakan poistosta, koska märkä rätti ei kaikille alueille ole saanut kulumaa aikaan. Pinniksessä ei edelleenkään ole moitittavaa.) Kokeilin samalla, miten vaha käyttäytyy tuossa korkissa.


Korkki värjäytyi mukavasti, eikä vaha tunnu rapisevan siitä pois. Pinta kuivui melko tasaiseksi, vaikka yritin kyllä muutenkin väriä saada saman verran koko pinnalle. Ensin suojasin korkin maalarinteipeillä, mutta kuten kuvasta näkyy, niiden repiminen pois aiheutti myös korkin repeytymisen.  Siistimpi oli kuitenkin tapetinpala kehyksissä.


Tapetinpalan mittaamisessa oli tietenkin oltava hieman tarkkana, semminkään kun taulun raamit eivät olleet millilleen suorassa. Innoissani kiinnitin tapetin kaksipuolisella teipillä pintakuivaan (mutta sisämärkään) tauluun, joten seuraavana päivänä se kupruili ja nyt siinä on muutama ryppy. Muutaman päivän kuluttua koko tapetti irtosi. Joko mun teippi on tosi huonoa, teippi ei tartu vahaukseen tai ylipäätään korkkiin ei ota kiinni. No, peittyyhän tuo kaikki noihin lappuihin. Tuo kuvissa näkyvä tilanne kun on hyvin kaunisteltu totuus.


Onhan sitä kaikenlaisia muistilappuja tietokoneen näytölläkin, mutta ne ovat mun mielestä sekavia ja edellyttävät aina sen koneen avaamista, mikä ei ole päivittäistä nykyään. Lisäksi musta on ihan kiva, että voin tekemisen jälkeen fyysisesti siirtää jutut roskakoriin lapun muodossa.