torstai 24. helmikuuta 2011

PerusvillatakkiPuikon lennon villatakki näytti niin hyvältä, että halusin itse tehdä samanlaisen. Aloin kuitenkin sähläämään jotain silmukoiden määrän kanssa, kun ajattelin langan olevan aivan erilaista ja lopulta sitten tuloksena oli tämä:
Ei istunut niin mitenkään. Mä en kuitenkaan ikinä jaksa purkaa, vaan mieluummin teen uudestaan. Tosin voi olla, että tällanen perusvillatakki on niin inspiroimaton tehdä, että menee hetki ennen kuin yritän uudestaan. Onneksi villatakki kelpasi hyvin serkulle. Sai hyvän kodin.
Lankana oli nallea ja napit taitaa olla housujen varanappeja. Samanlaisia, kun housut ovat samasta paikasta. Puoli vuotta takki nappejaan odotti. Muutaman sain valmiiksi kaverin toukohäihin viime vuonna, mutta loput ompelin vasta vähän aikaa sitten paikoilleen. Miten se nappien laitto voikin olla niin vihoviimeistä puuhaa?

keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Sudenkorentohuivi

Äkkäsin mökillä käydessäni ihanan huivin. Äiti muisteli, että lapsuudenkotimme naapuri on sen joskus tehnyt. Tahdoin samanlaisen, mutta puolen vuoden etsiskelynkään jälkeen en ollut löytänyt sopivanväristä lankaa: jotakin vaaleanpunaisen ja beigen väliltä. Lopulta tyydyin vähiten vaaleanpunaiseen vaihtoehtoon eli Hjertegarnin Limaan (2250). Muuten ihan kiva lanka, mutta ei kestä konepesua.

Vanhasta huivista sitten tihrustin sudenkorentokuviota. Hieman ois saanut olla ohuemppaa lankaa (kuin 20 s / 10 cm; 50 g = 100 m), niin olisi huivista tullut leveämpi harteilla pidettäväksi. Nyt tein samoilla silmukkamäärillä (3:n koukulla), niin tuli vähän liian pitkä. Menee kaulan ympäri kahdesti, mutta ei ihan kolmesti. No, ens kerralla sitten jollain Nallella.
Alkuperäinen huivi painoi 250 g, mutta tähän sain kulumaan seitsemän kerää eli 100 g enemmän. Pipokin on valmis, mutta siitä puuttuu tuollainen sudenkorentokirjonta vielä.

lauantai 12. helmikuuta 2011

Kauan odotelleetKyllästyin siihen, että sai aina pelätä korviksien putoavan korvista näin isojen kaulaliinojen aikana. Kunnes sitten toinen putosi lopullisesti. Hain kunnon kiinnikkeet, ja nyt pysyvät korvissa. Tosin tässä postatessani huomasin, että toisessa pallukassa on outo väri. Täytyy vielä vaihtaa.Näitä huopapalloja pyörittelin varmaan jo vuosi tai pari sitten. Ovat odotelleet, mihin naruun ne pujottaisin. No niin odotti se narukin kaapissa. Helmiin meni yksi paketillinen Filzwolle ombre Kammzugia (50 g) eli huovutusvillaa. Se oli liukuvärjätty paketti, joten siitä nuo eriväriset pallerot. Ihan ovat mun värit.sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Jouluvalmisteluja

Jep jep. Aikaisessa ollaan taas. Ostin askartelupaketteja alesta ja ihastelin kuinka helppoa on, kun maalinsekoitustikkukin on pakkauksessa mukana. Hiontapaperia en kyllä ensiksi huomannut. Sitä olisi voinut vähän puukuvioille näyttää.
Muutama kerros maalia, nauhan pujotus ja kaksipuoleisella teipillä kankaanpalat kiinni.
24 niitä on.