lauantai 18. toukokuuta 2013

Jotain epätavanomaista: tunika

Tällaista olen tikuttanut viime aikoina: silmukan luontia, kavennuksia ja oikein neulottuja silmukoita. 


Tunikaan yritin saada pientä puhvia hihoihin. Sivuissa on sileää neuletta ja kuvio on edessä ja takana keskellä. Sitten tietenkin joustinta helmaan, kaulukseen ja hihansuihin.Tunika valmistui mun lempilangasta: ohutta, tiukkakierteistä, pehmeää ja pesukoneessa pestävää!

Lanka: Grignasco Bambi, väri 787 (Merinoa, 4 ply; 50 g = 225 m; 30 s & 38 krs / 10 cm)
Menekki: 350 g eli 7 kerää
Puikot: 3:n pyöröt ja sukkapuikot
Malli: oma, inspiraatiota eli kuvio on otettu Suuri Käsityö -lehdestä (joku kevät-kesänumero 2000-luvun puolivälistä)
keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Puuvillapaita ystävälle

Nyt se on valmis. Viime keväänä ystävä esitti toiveen puuvillapaidasta. Käytiin yhdessä lankakaupassa ja aloin hioa suunnitelmia. Tälle vuodelle ajoitin synttäreille valmiiksi. Syntäriaamuna sitä vielä pääteltiin, joten en ehtinyt kostuttaa jo oikoa. Se tapahtukoon käytössä.Lanka: Cotton 8, tummansininen (50 g = 150 m, 26 s, 34 krs / 10 cm)
Menekki: 350 g eli 7 kerää
Puikot: 2,75 pyöröt ja 2,5 sukkapuikot
Ohje: täysin omasta päästä neuloessa

torstai 2. toukokuuta 2013

Pitsinen kirjanmerkki kummisedälle ja serkulle

Tein jo viime vuoden helmikuussa yhtenä päivänä tämän pitsisen kirjanmerkin. Sain tilaamani nypylät postissa ja samassa paketissa lankaa (Bockensin tiilenpunaista, 66/3), joten mun piti päästä kokeilemaan heti. Paperilla oli vaan mynsteri, mutta osasin jo siitä päätellä, kuinka monta paria nypylöitä tarvitsen ja millaisilla lyönneillä kuvio saadaan aikaan. En tiedä, onko juuri mallinmukainen, mutta toimii ainakin liina- ja kokolyönneillä tehtynä.
Malli on Atelier MB:n, ja se löytyy samalta sivulta kuin aiemmin tekemäni pitsinen kirjanmerkki. Tarkempia tietoja mulla ei ole edelleenkään antaa. Tykkäsin tämän tekemisestä kovasti, koska työ valmistui nopeasti, kun aikaa ei mennyt kuvion ihmettelemiseen. Lisäksi ei tarvinnut päätellä tai sählätä monien nypyläparien kanssa, kun 14 paria sidottiin lopuksi solmuksi.


Alkuperäistä mallia lyhensin vain kuudesta osasta neljään, jotta mahtuu mukavammin pienenkin kirjan väliin. Tein samanlaisen sitten vähän myöhemmin keltaisena (Bockens 66/3), mutta tämä meni jo lokakuussa serkulleni, jonka pirskeissä juhlittiin kaikkea.