torstai 20. tammikuuta 2011

Puuhelmistä kaulakoru


Syystalven käsityömessuilla sain käsiini valmispakkauksen kaulakoruksi. Mukana oli siis puuhelmiä, hyvin kapeaa neulosputkea ja mustaa puuvillalankaa. Puuhelmet tungettiin putkeen, helmien ympäri virkattiin ketjusilmukoin ja putkea välissä kiintein silmukoin. Puoli tuntia ja voilà! (menikö aksentti oikeaan suuntaan?)

maanantai 17. tammikuuta 2011

Tuplalapaset

Nyt on lapaset valmiina. Näissä ei viima tunnu, koska ovat kaksinkertaiset. Kohta pitäisi valmistua pipo ja kaulaliinakin, joissa on samaa kuviota. Myös pipo tulee olemaan kaksinkertainen. Sitten ois vihdoinkin tuhottu villapaidan jämälangat - niitä ei tainnut ollakaan kuin vaivaiset 12 kerää. Joulu meni aikas paljon uusien lankojen kanssa, mutta nyt palataan taas ruotuun ja kulutetaan kaapeista vanhoja pois.
Malli: oma
Lanka: Nagano (Nallen paksuista)
Menekki: oiskohan 3 kerää eli 150 g
Puikot: 2,75

keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Paperitähti jouluaaton askartelunaMä en kyllä osaa jouluaattonakaan irrottautua käsitöistä, mutta tällä kertaa syytän ihan vain siskoja: ne oli molemmat jonkin ranskankielisen opuksen kimpussa leikkaamassa, liimaamassa ja nitomassa, kun tulin aattoa viettämään kotiin. Syömisen ja lahjojen avaamisen jälkeen mäkin aloin sitten vääntelemään kuutta neliön muotoista palaa.
Ohje on helppo, tähti syntyy kymmenessä minuutissa. Ikkunaan ripustaminen ei sitten aina onnistukaan ihan niin nopeasti. Tää on kyllä kiva sellaiseen kotiin, jossa ei ole paljon säilytystilaa, koska tähden voi heittää menemään, kun sesonki on ohi, ja tehdä uuden ensi vuonna, kun taittelu ei nyt niin vaivalloista ole. Vielä kun käyttää kierrätyspaperia, ei tule huono mieli roskaamisen takia.
 

Edit: kuvallinen ohje

sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Joululahjoja 6: Sytykeruusut


Kummille, vanhemmille, Toisen vanhemmille ja siskolle sekä kummitytön perheelle askartelin tänä jouluna monessakin blogissa vilahtaneita sytykeruusuja, joiden ohje löytyy esimerkiksi täältä.
Heinäkuusta lähtien keräsin munakennoja. Joulun alla piti suorastaan kääntyä lahjansaajien puoleen, jotta olisin tarpeeksi saanut ruusuja kasaan. Itse tein ainakin niin tiukkoja paketteja, että kuuden munan kennosta tuli vain pari ruusua. Yhteensä tein yli sata sytykettä, ja kyllä aatonaaton steariinin keittelyt alkoi jo hieman kyllästyttää.

Kynttilät ostin ihan käyttämättöminä kaupasta, kun ei mulla tuollaista määrää jämiä ollut, puhumattakaan edes hieman samanvärisistä. 15 cm:n pöytäkynttilä ei riittänyt kuin 16-17 ruusuun. Kastelin ensimmäisellä kerralla ruusut lähes läpikotaisin ja toisella vain puoleenväliin. Kuvassa värinä on joulunpunaista kynttilää, joka tummemmassa kennossa on jopa hieman harmahtava, vaaleammassa enenmmän punainen.
Sitten vain ruusukkeita lasimaljoihin ja koristeltuihin pahvilaatikoihin ja vastaanottajille. Mä toivon, että näillä syttyy yhtä hyvin kuin blogeissa on kehuttu. Itse en päässyt kokeilemaan.