keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Tervetuloa maailmaan!

Kävin tänään katsomassa opiskelukaverin vauvaa ensimmäistä kertaa. Olipa toinen niin iso ja pieni samaan aikaan! Tapaamisemme oli jo useaan kertaan viivästynyt, kun on oltu kipeitä puolin ja toisin. Aasin ja kypärämyssyn lisäksi lahjapakettiin käärittiin kietaisuneule.


Lanka: Punainen ja tummanharmaa ovat Drops Alpacaa, Sininen ja vaaleanharmaa Hjerten Sock4-lankaa
Menekki: Jokaisesta kerästä varmaan n. 30 g
Puikot: 2,75
Ohje: Drops

keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Aina väärässä vuodenajassa

Kesä meni, mutta pirteää kangasta jäi. Siis aina väärässä vuodenajassa. Kyllä mä tänkin projektin aloitin vaikka kuinka kauan sitten, mutta nyt tuli valmiiksi. Ja vähän liian pirteeksi mun makuun.

Jämäkankaita siis hurruuttelin pois. Laatikon ja meikkipussin jämät tais nyt melkein kokonaan mennä tähän kassiin, jossa sisäkankaana punaista lakanakangasta. Sisäpuolella on myös vetoketjutasku, kun noita vetoketjujakin aina kertyy jostain vanhoista vaatteista. Eipä siinä mitään kummallista. Paksumpikin A4-kansio mahtuu hyvin. Haluaako kukaan?

tiistai 14. syyskuuta 2010

Mun pipot näyttää aina aluksi oudoilta... esimerkiksi lepakolta.

Yksittäisiä lankakeriä taas kaksi vähemmän! Vai kolmeko niitä oli? Mut kuitenkin!
Tällä kertaa ei ollut myttyä, vaan tein lepakoita,

mutta päätin sitten kuitenkin kuroa sieltä ja täältä, niin että tuloksena oli vauvan kypärämyssy.
Ohje on täältä.Turkoosista (Gjestal Nagano) piti tulla vastasyntyneelle (taas näitä mun tarkkaan laskettuja projekteja), mutta tuli kuitenkin kaksivuotiaan malli. Onneksi virkkuukerhossa on noita pieniä päitä tasaisin välein. Tein sitten uudemman kerran (Drops Alpacasta) kaksinkertaisella langalla ja tuo myssy näyttääkin pienemmältä, vaikkei se ehkä ihan kuukauden ikäiselle sekään ole. Mutta talveksi toivottavasti kuitenkin. Tämä on tulossa opiskelukaverin vauvalle.

perjantai 10. syyskuuta 2010

Kuinka paljon saa ostaa astioita?

Myönnän olevani aivan mahdoton kauniiden astioiden edessä (ja tämä tarkoittaa jotain vanhaa ja koukeroista tai 1960- ja 70-lukua). Haaveilen kahvikuppi-asetti -kokoelmasta, jossa jokainen kuppi olisi erilainen. Sellaisia siroja pieniä astioita, joihin ei mahdu desilitraa nestettä eikä sormi korvan läpi. Laittaisin ne riviin keittiöön avohyllylle. Onneksi muutama asia estää tämän tehokkaasti: ei ole avohyllyä keittiössä, kirpparilla kuppeja myydään harvoin yksittäin, kupeille ei kodissani olisi juuri käyttöä, inhoaisin pölyjen pyyhkimistä kupeista ja Toinen tuskin arvostaisi harrastustani. Mutta silti...


Sain juuri muutama kuukausi sitten heitettyä pois vanhan teekannuni käyttämättömänä. Kun näin tämän, mulla oli syy ostaa uusi, koska mun keittiössä ei teekannua tällä hetkellä ollut. Kannu on just mun värinen.

Ostin kuitenkin myös jotain, joka ei ollenkaan täsmää mun värimaailmaan. Sininen ei oikein missään muodossa tai esineessä ole koskaan napannut, mutta joskus teen poikkeuksia, kuten tässä kulhossa. Tai kai se on pienikokoinen syvä lautanen. Ja tää sininen on ihan ok, tulee mieleen taivas. Ehkä vaikuttaa myös se, että nuo siniset on käsin maalattu, niin ne on epätasaisen ihania.

Samalla kertaa kipon kanssa ostin myös Louhi-asetteja. Kupit oli joku jo vienyt kirpparilta erilleen, mutta mua ei ollenkaan haitannut, kun näistä tulee loistavia tuikku-alusia. Turkoosi on jo paljon enemmän mua.


Ja sitten vielä vanha löytö, sekin samalta valmistajalta kuin edellinen. Vanha, 70-luvun soikea Paratiisi-lautanen. Tämä ei ole yhtä hyvässä kunnossa kuin nuo Louhet, mutta en mä näitä sijoitusmielessä ostelekaan. Koska jotkut kuitenkin tekee niin, laitoin kuviin tekstin, jottei joku voi huutokaupoissa mun kuvilla huijata. Ja löysin muun muassa Arabian kuviot koottuna koristekirjastona.

maanantai 6. syyskuuta 2010

Vielä kerran korviksia

Helmet on tällä kertaa vanhoja, ja sopivat yhteen siskolle menneen kaulakorun (ensimmäinen kuva) kanssa. Sinnehän nämäkin matkustivat jo.

Toiset korvakorut on itselle. Ihastuin kaupassa näihin onttoihin lasihelmiin, ja halusin ne heti korvakoruiksi. Eipä siinä sitten ollut kuin pujottamista ja taivuttelua. Ihanan helppoa!

perjantai 3. syyskuuta 2010

Korvikset kaulakorun jämistä

Musta nämä ovat tosi herkulliset! Ostin ehkä vuosi sitten kaulakorun kirppikseltä. Se tuntui hieman pitkältä, joten lyhensin sitä, vaihdoin vaijeriin ja lukkoon. Siitä jäi ylimääräisiä palasia, jotka nyt pääsivät korviksiksi.

keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Uusi virkkuukirja ruotsiksi!


En yleensä tykkää mainostaa blogissani mitään, mutta olen jo pitkään seurannut Virkverket-blogia, jonka lähes jokainen postaus on kiinnostava. Bloggaaja on koonnut kirjan kaikista ihanista töistään, ja nyt osallistun tuon kirjan arvontaan kirjoittamalla siitä blogissani.