lauantai 27. elokuuta 2011

Hääkoristeita


Muutama viikko sitten hoidin kaason hommia. Valmistauduin juhlaan palaamalla lapsuuden ketjuihin. Morsian innostui kaapissa olleesta keltaisesta tapetista. Koitin yhdistää renkaita kaksipuoleisella mattoteipillä ja valokuvateipillä, mutta vasta kuumaliima osoittautui kestäväksi ratkaisuksi. Liimasin samalla sormeani ja hätäännyksissäni tempaisin kuuman liiman ja ihon irti vereslihalle.
Jokainen rengas on 2 cm * 15 cm. Niitä on sellaiset 450. 1,5-metrisiä ketjuja tuli 11. Silti ne näyttivät aika yksinäisiltä ison juhlapaikan seinällä. Mutta sinänsä kyllä halpa ja helppo tapa koristella juhlapaikka, jos vain jaksaa istua se kuumaliimapistooli kädessä ja tarkkana. Vähän kerrallaan... Ja kevyitä ovat kantaa, jos juhlapaikka on vaikeampikulkuisempi.
Häiden aattona toki tajuttiin, että pöytiin ois hyvä saada tulitikut tuikkuja varten. Laskin, että mulla on aikaa trimmata puku (=vyöosa) vielä hääpäivänä aamun kampaamon ja vihkimisen välissä, joten aattona askartelin askit.

Ne näytti vähän paremmalta luonnonvalossa, mutta ei sitä yhdessä illassa kummosta saa aikaan. Hopeinen väri on kohokuviota. Olivatpa kauniimmat kuin mainosaskit. Väri on häiden teemaa ja mietelause morsiamen polttareissa tietämättään valitsema.


perjantai 19. elokuuta 2011

Vauvan pitsipipo


Mä olen mennyt jo laskuissa sekaisin sen suhteen, kuinka monta vauvaa ja milloin on jälleen matkalla ystäville ja sukulaisille. Toisaalta vauvoja on tulossa niin paljon, että voin huoletta neuloa ties minkämoista ja -väristä myssyä ja muuta tarviketta. Ensimmäiseksi päätin tehdä oman paidan jämälangoista pitsipipon. Ehkä tytölle, varsinkin kun koko ei ole ihan vastasyntyneen.


Löysin myös ihan mahtavan blogin: Paska äiti. Rakkaudella, mutta vaaleanpunaiset lasit riisuttuina lapsiperheen arjesta.

Lanka: Grignasso Bambi (502; 30 x 38 / 10 cm, 50 g = 225 m)
Menekki: alle 50 g
Puikot: 3
Ohje: Drops, koko koon 6/9 kk:n silmukoilla

maanantai 15. elokuuta 2011

Pipo


Alkuvuodesta tein sudenkorentohuivin. Pipo valmistui samalla ja lämmitti kevättalvella mukavasti. Sudenkorentokuvio pipoon syntyi kuitenkin vasta kesähelteillä. Päähän en jaksanut laittaa, mutta sellainen myssymäinen se on.


Lanka: Hjertegarnin Lima (2250; 20 s / 10 cm; 50 g = 100 m).
Sukkapuikot: 3?
Menekki: vähän päälle 50 g
Ohje: omasta päästä

maanantai 8. elokuuta 2011

Huomautuksia hiuskoristeen tekoon


Ystävä tarvitsi ystävän häihin mustan hiuskoristeen, mutta sopivaa kangasta oli vieläkin vaikeampaa löytää kuin vaaleaan. Kuviotonta mustaa organzaa olisi tietenkin ollut, mutta se olis ollut vähän mielikuvituksetonta. Lopuksi tuli kahta liian ohutta ja joustavaa kangasta. Tärkääminen muotoon oli vaikeaa, koska kangas lörpähti kasteltuna. Sai sitten oikoa monta kertaa kesken prosessin, toisin kuin vaaleassa versiossa. Toinen kankaista oli tällaisilla viiruilla koristeltu:


Toinen ongelmanpoikanen oli kankaan väri. Liivatteesta jäi ikäviä jälkiä pyykkipoikien kohtiin. Se myös sai kankaan kiiltelemään vähän miten sattuu. Ehdotan siis pysymistä vaaleissa ja jo valmiiksi kiiltelevissä kankaissa tai koettamaan sokeritärkkäystä. Toinen hiuskoristeista oli pikemminkin pilkullista kangasta: