maanantai 29. kesäkuuta 2009

Mistä on pienet pehmolelut tehty?


Mikä se on, jolla siivet on?


Mikä se on, jolla räpylät on?


Mikä se on, jolla nokka on?


Se on hanhi parvekkeella orvokkien katveessa!


Pienet hanhet on tehty vanusta ja kangastussista,
pellavakankaasta ja kangasväristä.
Niistä on pienet hanhet tehty.

Ohje on Tildan keväästä.

tiistai 23. kesäkuuta 2009

Nappeja


Nämä napit valmistuivat jo jokin aika sitten. Oransseista tuli hiuspompuloita ja vaaleanpunasävyiset kiinnittyivät prinsessalaukkuihin. Muitakin on tullut tehtailtua, mutta en ole kaikista viitsinyt kuvaa ottaa. Nappeilu on kyllä kivaa ja nopeaa askartelua.


Nappiaihiot tilasin täältä. Toimitus oli nopea, mutta mukana ei ole ohjetta ympyrän koolle. Itse kokeilin muutaman. Noin kolmen sentin napille (halkaisija) tarvitaan viiden sentin halkaisijalla ympyrä. Lisäksi leikkasin jäykkyyttä varten ympyrän sisään neliönpalasen. Ympyrä ja neliö harsinpistoilla yhteen, napin päälliosan päälle ja kiristys. Napinteko saattaa onnistua ilman harsimistakin, mutta näin on helpompi kohdistaa kuva. Päälliosa valkoiseen nappiaihioiden mukana tulevaan tulppaan, aliosa päälle ja painallus sinisellä muoviosalla. Paksut kankaat vaativat minulla ainakin koko painolla päälle astumisen. Muljahduksen tuntee kyllä. Magneetteja olen kiinnitellyt epoksilla, hiuslenkki menee napinlenkistä ohuena läpi. Pinnin kiinnittämistä nappiin en ole vielä keksinyt kestäväksi.

Nappien tekoa löytyy Villapata kiehuu -blogista kuvien kera (Napitus 13.1 / TSI-vinkit).

Nappivinkkejä (ynnä muuta) englanniksi löytyy askartelutarvikeliikkeen sivuilta (How to's).


maanantai 15. kesäkuuta 2009

Onni on... ihanat naapurit


Naapuri lähti kesälomille, ja minä sain kukkia, jotta eivät kokisi ennenaikaista kuolemaa. Raparpereista paistuu juuri piirakka uunissa, ja kankaitakin minulle lahjoitettiin! Ja kuka sanoo, että kaupungissa, kerrostaloissa ihmiset eivät edes tiedä seinän takana asuvien nimiä!


Kaikki alkoi siitä, kun kotoa muutettuani en tajunnut, että yhdelle litran pullataikina on aika paljon. Vanhasta tottumuksesta tuli monta pellillistä, ja jenkkikaapin pakastelokerokaan ei auttanut. Soitin reippaasti naapureiden ovikelloja. Toinen ovi avattiin, ja siitä lähtien olemme kierrättäneet lehdet, vaihtaneet lankoja, kankaita ja joululahjoja sekä puolittaneet herkkuja voileipäkakuista porkkanakakkuihin. Kun joskus muutan, tahdon naapurit mukaani.

Tyynyt Toiselle
Jotain piti Toiselle tehdä itse, kun hänellä oli syntymäpäivät. Vanha tyyny sai uuden koon ja päällyksen. Ihan on yksinkertaisesti 35 cm * 35 cm, ja vetoketju toisella puolella, että saa pyykkiinkin. Näitä syntyi kaksi.