perjantai 27. helmikuuta 2015

Vaunuverho

Uusien vaunujen kanssa ei voinut mitenkään käyttää harsoa, joten tein ensimmäisen vaunuverhon. Ensimmäisen siksi, että kyllä tämä vähän tuotekehittelyä kaipaa. Ohut puuvilla pohjana päästää kyllä kivasti ilman vaihtumaan, mutta näkyy läpi applikoidessa. Tämän mä sentään osasin ennustaa, mutta mitenkään en muistanut, että mun silitystaidoilla ei kyllä saada ikinä tuollaisesta kankaasta rypytöntä.

(kuva jostain syystä näyttää aivan eriväriseltä kuin koneella)

Lisäksi verho on hieman liian  iso tuohon kuomuun. Haluaisin, että kuomun ja verhon väliin jää vähän ilmarakoa, niin ei tarvitsisi säätää noilla monitoimirenkailla sellaisia. Ja verhon ei tarvitsisi olla talvella näin pitkä. Kesäverho voisi sitten olla pitkä ja siinä voisi olla nauhat, jolla sen saa kiinni työntöaisaan markiisiksi.


Verhossa on kaksi eri applikointia. Lintukangas (Evalotta) on jämää sohvanverhoilusta siskolle ja lehdet imetyspaidasta (Leaves). Kankaat ovat täältä ja täältä. Lisäksi on viisi monitoimirengasta muistaakseni täältä ja 11-millisiä Prym-sirkkoja täältä. Applikointiin käytin kaksipuoleista liimaharsoa täältä.

EDIT 16.11.2017: kaava löytyy tämän postauksen kautta.

tiistai 24. helmikuuta 2015

Kummitytön ompelus

Kun kummityttö on kylässä, mä pyrin askartelemaan sen kanssa jotakin, kun me molemmat tykätään tehdä käsillä. Tällä kertaa käytiin kangaskaupassa, ja tyttö teki itselleen paidan ihan itse - kaavanleikkaamisesta helmankääntämiseen. Mitoitus oli ehkä hieman reilu varsinkin hartioista, joten paita saattaa olla parempi ensi talvena.


Ohje: OB 6/2014, Simple Plain (24)
Tarvikkeet: 1 m collegea, 25 cm resoria (täältä)

lauantai 21. helmikuuta 2015

Kevät tulee juhlien

Kevään ensimmäiseen juhlaan valmistin etikettejä. Tavaraa on jo liiaksi asti, joten päätimme pyytää lahjaksi vain ruokaa. Erilaiset piiraat, kakut ja keksit merkitsimme sitten näillä lapuilla, jotta vieraat tietäisivät, mitä syövät. Tapetin olen löytänyt vuosia sitten joltakin kirpputorilta.keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Sadesuojalle suoja

Sadesuoja tuli vaunujen mukana, mutta siltä uupui pussi. Käytin uuden suihkuverhon lyhentämisestä jääneen palan. Vetskarilla avaus, ja kiinnitys muutamalla nepillä. Nyt kulkee aina mukana vaunujen korissa. 


maanantai 16. helmikuuta 2015

Vaunut uuteen kuosiin

Sain ihan siistikuntoisen menopelin lainaksi, mutta kuosin pingviineille en aivan lämmennyt, vaikka niitä yritin kauniisti katsoa. Siispä kangaskauppaan, sormenpäät verille neulanpistoista ja tadaa!


Vaunut ovat palvelleet jo kuudella eri lapsella, mutta ovat silti hyvin siistit ja toimivat. Ajattelin ensin jotain värikästä ja isoprinttistä kuosia, mutta kangaskaupassa ei ollut kovin paljon valinnanvaraa, jos halusi auringon-, lian- ja vedenkestävää. Kangasta (SB solid vv) ostin yhteensä 140 cm, ja siitä riittää sitten ratasosankin verhoiluun. Kaavat piirsin suoraam vaunun päältä ja leikkaamisen jälkeen tarkustin vastaavuuden. Kaikki mahdolliset saumat ompelin koneella, mutta varsinkin kuomua sai kyllä pistellä. Oli se sen arvoista!


Ajattelin vielä suihkutella näihin lisäsuojan, jonka tarpeellisuudesta sain lokakeleillä kauniin muistutuksen ohiajavan rekan muodossa. Olin juuri ennen roiskeita miettinyt 20 minuuttia, mikä olikaan se asia, mikä mun piti ostaa... Täytyy kyllä tyytyväisenä todeta, että kosteuspyyhkeellä ainakin pienet pisarat lähtivät mallikkaasti.


perjantai 13. helmikuuta 2015

Vauvalahja

Kävin viikolla katsomassa kaverin pientä ja lahjaksi vein tunikan ja housut.Housut on tehty samoilla spekseillä kuin edellisessä postauksessa. Tunikaan katsoin yläkropan kaavaa (kaula-aukko, hihan istutus ja olkapäät) jostakin bodysta ja sitten piirtelin kietaisun vapaalla kädellä. Jos muistan oikein, tunikan leveys on noin 30 cm ja pituus 40 cm. Näin ollen 40 cm:n korkuinen pala kangasta riittäää. Lisäksi oli kaupan paidoista talteen napsittuja nauhoja 8 kpl.