perjantai 22. heinäkuuta 2016

Mitä 90 sentistä saa?

Tällä kertaa kaksi autonpenkinsuojusta ja kolme ruokalappua. 
Palapeli meni näin:


Valmiit tuotokset näyttävät tältä:


 Autonpenkinsuojuksissa kannattaa muuten ottaa huomioon mahdollinen Isofix-kiinnitys. Näissä ulkomitat ovat n. 45 x 80 cm. Nepeillä käänsin vähän alareunaa, jotta kerää hiekat.Kaavat ovat omat. 
Kankaana on Marimekon Siirtolapuutarha.

maanantai 11. heinäkuuta 2016

Edistymistä

Nämä pikkupökät olivat taannoisen aamun tuotoksia. Ajattelin kyllä hyvissä ajoin (edellisenä iltana), että jotain pitäisi viedä ystävän kolmiviikkoiselle, kun hänet ensi kertaa tapaan, mutta luottavaisin mielin ajattelin jotain valmistaa seuraavana aamuna. Kyllä mä tunnin myöhästyinkin, mutta kiva oli huomata, että aikas hyväksi ja nopeaksi sitä kehittyy samaisen kaavan kanssa, kun toistokertoja on sormien ja varpaiden verran takana. Ei kai ihan.Kaappientyhjennysprojektikin sai taas pienen nykäyksen eteenpäin, kun sommittelin kaikenlaisista jämäpaloista nämä pökät. Kankaan koko määrittelikin sitten sen, minkä kokoisia näistä tuli. Pienimmät punaiset taitavat olla Nanson kangasta kirpparilta, Ruskeat joustofroteiset Piparikukkaa Myllymuksuilta, vaaleanpunaiset Satoa Paapiita ja keltaiset ruusut olen saanut Kangashamstereilta. 


En muistanut taaskaan laittaa kokomerkintöjä, mutta ei sillä, että olisin ollut niistä edes varma. Pienimmät ovat 56:n kaavalla tehdyt, loput ihan käsivaralla suurennettuja. Eiköhän ne vanhemmat osaa todeta, milloin sopivat jalkaan.

torstai 7. heinäkuuta 2016

Jämäteepparit (PP-sarja)

Joo, ei ihan käynyt niin, että tekaisisin nopeasti perusvaatteta edellisen postauksen jälkeen, vaan nämähän oli jo valmiina, kun vähän kaivelin kuvia kamerasta. Olin tehnyt kolme T-paitaa OB:n Panda-kaavalla (3/2016). Kaksi pienempää koossa 86 meille ja yhden naapurinpojalle (104 cm).
Ensin tein tuon isoimman ja jämistä sitten vielä omalle pojalle toisen (Paapiin kankaat, isomman resori taitaa olla Kangaskapinasta). Samalla vaivalla sitten vielä tuo Metsän sirkus ja EK:n palatkin liittoutui.
Tykkään kovin tällaisista  tilkkutöistä, jotka eivät ihan tilkkuilulta näytä kuitenkaan. Joskin alkaa jo vähän kyllästyttää se aikoja sitten ostamani Paapiin tilkkusäkki, joka ei tunnu loppuvan ikinä. Näiden myötä sain kuitenkin tuon vihreän ja harmaan Sateen ja harmaan Sadon tuhottua niin, että loput saatoin hyvällä omallatunnolla viskata menemään.


Kainalokaitaleen takia T-paidat eivät ole oikein tuotekuvassa edukseen, mutta päälle näyttävät istuvan hyvin. Ihan kiva ajatus sekin, ettei kesähelteillä kainalon kohdalla ole ylimääräisiä saumoja.

maanantai 4. heinäkuuta 2016

Kankaan vuoksi (heinäkuun värihaaste)

Julkaisenpa roikkumaan jääneen luonnoksen. Piti tähän saada kaikki muutkin samanmoiset perusvaatteet ympättyä, muttei tullutkaan sitten tehtyä. Ehkä saan just huomenna ne aikaan...


Poikasen vaatekaapissa on aina huutava pula vaatteista, koska mun päähän on pinttynyt ajatus, etten vaatteita osta, kun kerran osaan tehdä ja kaapissa kankaita on. Eräänä päivänä ne oli onneksi leggarit, jotka oli kaikki likaisina, eikä vaikka housut tai hupparit. Aamupalaksi siis tämä. Kangas on Pehemiän Kvaak. Palana se ei ollut kovin suloinen, mutta valmiina vaatteena kylläkin.

Edit. Ja jos en muuta keksi, tämä menköön mun heinäkuun värihaasteena.