maanantai 29. helmikuuta 2016

Pussukka

Siirtolapuutarhan jämistä tein uudelle kantorepulle pussukan. Eipä tässä kyllä paljon kerrottavaa ole. Suorakaiteen ompelin ensin ja sitten tein pohjaan muotoa kahdella saumalla. Naru on jostain vanhasta pussukasta.


lauantai 6. helmikuuta 2016

Lumihiutaleita (helmikuun värihaaste)

Varuiksi pistän tänne tämän kuukauden haasteeksi, jotta en aivan junasta jää alkumetreillä. Pastellit on kyllä tosi vaikea, vaikka mulla kyllä olisi yhtä lankaa, joka sopisi tähän, mutta edes pienen neuletakin tekeminen on ehkä turhan suuri haaste loppukuuksi. Varsinkin, kun järjestelmällisyys käskee saattamaan ensin loppuun ne neuletakkiin kuuluvat haalarihousut. Noh, näitä lumihiutaleita olen saanut tässäkin kuussa aikaiseksi. Tässä muutama uusi malli.Unohdin viime postaukseen laskea helmien kulutusta. Yhdessä hamahelmipussissahan on 1 000 helmeä. Ensimmäisestä satsista sain joka helmen käytettyäni tehtyä kymmenen hiutaletta. Keskiarvoisesti siis sain kulumaan 100 helmeä yhteen hiutaleeseen, mutta variaatio oli aikas suuri, kun hiutaleiden läpimitta vaihteli 6,5 sentistä 10,5 senttiin. Halkaisijoiden keskiarvoksi laskin 8,5 cm. Kimalleliimaa kuluu tosi vähän, joten se pienin purkki (10 ml?) riittää.

keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Junasukat

Kyllä mulla meni kauan, ennen kuin pääsin tämän junan kyytiin. Muuthan on tehnyt näitä ikuisuuden, mutta meidän poika on sukitettu niin hyvin isomummojen taholta, että en ole itse viitsinyt mitään villasukkaan vivahtavaakaan kutoa. Ja on noita sukkia nytkin monet parit, mutta kai mäkin yhdet saan tehdä. Kaverilta Poika sai lahjaksi terättömiä yöhaalareita, joten tein niiden kaveriksi unijunasukat. Hyvin nämä kyllä pysyvät jaloissa koko yön potkiskelun ja lämmittävät polveen asti. 


Kudoin kaksinkertaisella Grignasco Bambi -langalla ja 2,5:n puikoilla. Tuli aika mojovat, mutta niin oli tarkoituskin. Taito Pirkanmaan ohjetta muutin hieman: Alkukerroksia tuli vahingossa 14, kantalapun tein ainaoikeana ja kantalapun sivuista kavensin lopulta niin, että 1- ja 4-puikoilla oli 9 ja 2- ja 3-puikoilla 10 silmukkaa. Kärkikavennuksen tein jokaisen puikon alusta aina oikein yhteen joka kerroksella. Tuloksena oli siis hoikalle paksupohkeiselle polvisukat noin koossa 21.

Lanka: Grignasco Bambi (50 g = 225 m; 38 krs & 30 s / 10 cm; merinovilla)
Menekki: 100 g
Puikot: 2,5
Ohje:  ohje