keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Kesävillatakki

Gradukirjoittamisen väliin tarvitsin jotain tosi aivotonta eli ohutta lankaa, paljon silmukoita ja nurjaa tai oikeaa ilman kavennuksia tai lisäyksiä. Tässä:
No joo, hihoissa on vähän kavennuksia, mutta muuten silmät kiinni sai mennä. Jatan blogissa on ohje alkuperäiseen neuleeseen, itse katsoin kuvaa ja annoin mennä: hihansuusta toiseen, resoria ja sitten alareuna. Olisi ehkä pitänyt laskea ne silmukat hihoihin kaksi kertaa, kun nyt ovat vähän kireät. Myös kaulusresoria olisi voinut tehdä pidemmälti, jotta se pysyis mukavasti kääntyneenä. Mutta pelkäsin, että takakappaleen resoriosasta tulisi liian paksu.
No mutta, saapahan tehdä toisen! Ihastuin lankaan, josta on jo yksi toinen paita tulossa. Värivalikoima vaan on käsittämättömän pieni (merinolankaa vauvanvaatteisiin), eikä monta samanväristä paitaa halua kaappiin.

Lanka: Grignasco Bambi
Menekki: 220 g (kyllä, vähän päälle neljä kerää!)
Puikot: 2,5 pyöröt ja sukat

lauantai 7. toukokuuta 2011

Verhot ja tyynytKäsityöt on viime aikoina olleet seinien maalaamista ja gradun naputtelua. Jälkimmäinen on nyt palautettu. Huh. Stressineulouksiakin on syntynyt, mutta niitä ennen jo ajat sitten valmistuneet verhot ja tyynyt.
Ihan vaan suoraa, mikä sopi gradun lomaan oikein hyvin. Tyynyihin sentään sain ommeltua vetoketjutkin, jotta saadaan nuo valkoiset pyykkiinkin joskus. Kangas on tästä kaupasta. Huoneeseen tulee väriä toiselle seinälle Toisen isoöidin tekemän ryijyn muodossa.