perjantai 16. marraskuuta 2012

Villakangasmekko

Vuosi sitten ostin villakangasta, jotta saisin aikaan tämän mekon. No nyt on valmis. Malli oli tosi yksinkertainen ja helppo tehdä, en joutunut edes mistään ottamaan sisään, niin kuin yleensä tulee tehtyä. Voipi olla osansa myös venyvällä kankaalla. Kaavat on Modasta (5/2011).


Ruusuke on kiinni hakaneuloilla, jotta voi takinkin tämän mekon päälle laittaa.


maanantai 12. marraskuuta 2012

Ruusuke

Tarvitsin uuteen villakangasmekkoon ja toisaalta myös valmistujaismekkoon ruusukkeen. Yritän noista kahdesta mekosta saada kuvia pikimmiten, mutta nyt ainakin tuo ruusuke.


Kankaat on omista kätköistä. Mukana on kahta verhokangasta ja yksi taitaa olla vuorikangasta. Kolme nappiakin tarvittiin keskelle. 


Kalloihin tarvittiin hieman ompelua. Muoto muistutti lähinnä levinnyttä palloa, jonka yläpäässä oli kärki ja alapuolella varsi. Keskellä on suorakaiteesta taiteltu ja putkiloksi kursittu valkoinen kangas. Kiinnityksen asettelussa oli hieman tekemistä.


Lilat osat on kieputeltu kahtiataitetusta kaitaleesta keskuksena ympärille ja valkoinen kukka on koottu pienenevistä ympyröistä, joihin kuhunkin on taiteltu yksi vekki. Muutamat lehtiset on myös vekeillä saatu muotoon. Lopuksi kukat on koottu asetelmaksi suorakaiteen muotoiselle pohjalle. Ihan hakaneulakiinnitystä ajattelin käyttää, jotta saa eri mekkoihin, ja mekkoja saa käytettyä myös ilman. Käsin tätä sai pitkälti puuhata.

torstai 8. marraskuuta 2012

Eroon vanhoista sohvatyynyistä

Kauan se aina ottaa yksinkertainenkin projekti. Puolet sohvatyynyistä sain vaihdettua jo aikaisemmin, mutta puolet jäi vaihtamatta. Olen yrittänyt löytää sopivanväristä vihreää, mutta oli aika vaikea saada samanväristä kuin noissa aikaisemmissa tyynyissä. Toinen toivoi, ettei kangas kiiltäisi, mutta kun muut ei ollut yhtään yhteensopivia. Saavat kuulemma silti jäädä.


South face -satiinikangasta (60 % puuvilla, 40 % polyesteri) otin kaksi tyynynmittaa eli 85 cm. Toiseen tein ohuita vekkejä kahdelle puolelle etupuolta ja toiseen kahden sentin paksuisia laskoksia toiseen reunaan. Vekit on siis ommeltu oikealta puolelta, laskokset nurjalta. Tyynyissä on jälleen vetskarit pesemisen helpottami-seksi.


lauantai 3. marraskuuta 2012

Paperitähdet

Joulukortit seuraavalle kolmelle kerralle on nyt askarreltu ja jämiksi jäi taas kartonginsuikaleita.
Tein niin kuin ennenkin, eli väänsin ne tähdiksi.