sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Perusommelta

Uusia keittiöliinoja kuusi kappaletta. Ensin meinasin tehdä ripustuslenkit tuosta samaisesta vohvelikankaasta, mutta se tuntui liian työläältä, joten pistin vain harmaata satiinnauhaa komeron kätköistä. En tiedä kestääkö, mutta ei kestä vanha keittiökään kauan, ja sitten voin jo haluta toisenväriset. Saahan sen nauhan ratkottuakin irti, jos niikseen tulee. 


perjantai 29. toukokuuta 2015

Aapat sai häädön siirtolapuutarhasta

Katselin aikani äitiyspakkauksen vihreää Aappa-kuosia, mutta aina käytin tuunaamaani kukkakuosista, kun se oli puhtaana. Totesin, että voin ihan hyvin tuon Aapankin päällystää miellyttävämmällä kankaalla, vaikkei se kauhea olekaan.Tässä siis Marimekon Siirtolapuutarhaa.

tiistai 26. toukokuuta 2015

Etenee hitaasti

Todisteita itselleni, että kyllä mä jotain sentään olen saanut aikaan.


Harmillisesti tämä on kuitenkin vain tippa meressä, kun avaa käsityökaapit.

perjantai 22. toukokuuta 2015

Tuhoaminen ei auta tilanpuutteeseen

Otin itseäni niskasta kiinni ja aloin tyhjentää kaappeja, mutta eihän näihin mene kuin muutama hassu metri. Tällä hetkellä neljännet tossuparit menossa, enkä vieläkään ole saanut edes kaikkia seiskaveikkoja tuhottua. Sitten pitäisi kotikin vielä löytää näille. Alemmat sain sentään sujutettua kummitytölle.Mutta näitä saa sentään valmistumaan, kun ei ohjetta tarvitse lukea ollenkaan. Puikot kolmosen. Mun käsialalla 36-koko tulee 15 silmukalla, 39 19:llä. Osaan kasatakin jo ilman!

keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Korttipaja

Marimekon ystävämyynnistä ostin tämän vuoden syntymäpäiväkalenterin, kun niin pidän Kanteleen kutsu -kuosista. Ostin sitä vahakankaanakin, jos vaikka joskus saisi aikaan syöttötuolin pehmusteet tai ruokailualustan. Ja tarttuhan sieltä sitten ihan trikootakin mukaan. Ehkä, ehkä joskus.
Kalenterista sai aika pinon kortteja, enkä jaksanut kaikkia kuvata.

sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Laskeutuvaa, mutta niin arkaa

Kangas on aivan ihana, mutta aivan mahdoton. Mun ompelukone ja taidot eivät tähän kankaaseen pystyneet, mutta onneksi se sentään saumuria totteli. Koko paita on tehty siis saumurilla, minkä vuoksi kangasta on ainakin tuplakerrokset kauttaaltaan. Edessä on tuon kaksiosaisen kaula-aukon vuoksi neljä. Menekki oli kolmisen metriä. Pahoittelen kuvanlaatua.

Kangas on EK:sta ja nimeltään Blaze (5518053B200). Se laskeutuu ihanasti, mutta arvaanpa, että jos unohtaa ilman pesupussia pesukoneeseen heittää, näyttää koinsyömältä. Jo kaupassa pakassa oli reikiä. Ihan tämä ei vastaa mun kuvitelmaani valmiista, mutta menettelee. Palat on käsivaralla leikattu, kun tällainen joustava antaa niin paljon anteeksi.

EDIT: Aivan nyppyinen ilman pesukonettakin. Pesukoneen jälkeen (muistin sentään pesupussin!) jokainen sauma veti omituisesti, eikä paita enää asetu ollenkaan, vaan napa vilkkuu, kun laskokset roikkuu hieman liian alhaalla. En tiedä, onko vika ompelijassa vai kankaassa, mutta taisi tällaiset kangaskokeilut olla tässä.

maanantai 4. toukokuuta 2015

70-luvun pappakalsarit minikoossa

Paidasta jäi jäljelle Pojan kesäasuun kangasta. Kun näistä tällaisen haalarimallin teki, kangas muuntautui varsinaiseksi kalsarikankaaksi. Omasta paidasta ei ihan tällaista fiilistä tullut. Kaava on taas jostain vanhasta valmiista asusta piirrelty, kun ei tässä mitään ihmeellisyyksiä ole. 


 Eipä taida vaan enää kesällä mahtua...