sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Pikatikutus

Kun tuttava saa lapsen, ja ystävä pyytää mukaan katsomaan vauvaa, jää aamupäivä aikaa lahjantekoon. Tässäpä tulos tällä kertaa eli tutulla kaavalla kotoa löytyvistä langoista.Ohje: Novita
Puikot: 2,5 sukkapuikot
Langat: harmaa ja oranssi Gjestalin Janne (20 s / 10 cm; 50 g = 100 m)
Menekki: 50 g (pienin koko)

lauantai 7. syyskuuta 2013

Pyöräviirejä

Ensin näytti siltä, ettei yksiäkään häitä päästä tanssimaan tänä vuonna, mutta niitä tulikin kolmet. Asiaankuuluvasti olen sitten askarrellut polttareihinkin jotain. Keskimmäisiin valikoitui matkateema, ja viiletimme pitkin kaupunkia pyörillä. Ne koristeltiin viirein. Jokaiselle tein ohjaustangon päihin liput liehumaan. Matkan aikana oppaan piti kirjoittaa siippansa ominaisuuksia liehukkeisiin. Näistä kokoan sitten häihin vietäväksi pitkän nauhan muistoksi. Opas sai ohjaustankojen päihin laitettavien lippujen lisäksi viirinauhan ohjaustankoon.


Kankaana on vanha lakana, jonka sain pehmikkeenä silloin, kun sukulaistäti toimitti minulle nypläystyynyn. Kangas oli aika haurasta, joten siitä ei mitään mekkoja voinut tehdä, mutta tällaiseen tarkoitukseen sopi hyvin. Sisään laitoin muovitaskuista leikatut kovikkeet, ja kiinnitys oli yksinkertaisesti kuminauhalla tai kuvassa olevissa viireissä satiininauhalla.

Oppaallemme tuunasin myös varoitusviirin, jotta joukkiota olisi helpompi johtaa. Ostin kaupasta tavallisen lasten varoitusviirin, mutta vaihdoin halvannäköisen muovisen lipun itsetehtyyn: leikkasin mallin mukaan telttapussin jämäkankaasta uuden lipun, johon kirjailin kuvitellun matkatoimiston nimen ompelukoneella.


Sankari eläytyi oppaan rooliin niin täysin, että vieraat ihmiset ihmettelivät, mikä ihmeen turistikierros tämä on, tai auttoivat osaltaan huutelemalla perään että "Se museo on kyllä tuolla päin!"