maanantai 31. joulukuuta 2012

Joululahjat osa 4: patalaput

Vanhalla kaavalla siskon sukista jääneistä langoista. Tämä on kyllä niin kiva välipalavirkkaus, ettei mikään. Lankana siis Maijaa.

Lisätietoa täältä.

Joululahjat osa 3: Sukkia siskolle

Sisko halusi koon 37 palatossut ja tein samalla sitten normisukatkin sille.


Lankana on Maijaa väreissä
- Tummanliila 292
- Pinkki 248
- Valkoinen 200


Yhteensä keriä meni viisi eli 250 g. Normisukkiin tarvitsi kerän pinkkiä ja kaksi valkoista. Palatossuihin tarvitsee yhden kerän tummanliilaa, yhden valkoista ja kaksi pinkkiä. Palatossut on tehty kaksinkertaisella langalla, jotta olisivat jämäkämmät ja kestävämmät. Jos tekee molemmat, riittää yksi tummanliila, kaksi pinkkiä ja kaksi valkoista.

Puikot oli lemppari-2,75:t.


Perussukat tuli ihan omasta päästä, palatossujen kokoamisohjetta katselin kyllä Käspaikasta. Mulla palat 1, 3, 6 ja 7 ovat pinkit. Palat 2 ja 5 liilat. Palat 4 ja 8 valkoiset. Neliön silmukkamäärä oli 18.

sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Joululahjat osa 2: kauratyyny


Sisko oli viime vuonna tyrmistynyt, kun ei saanut lämpötyynyä, kuten vanhemmat ja toinen sisko. Noh, nyt on - varatyynyliinoineen, jotta jompikumpi kangas miellyttää. Unohdin vain vuodessa, että tyyny olisi saanut olla hieman pidempi kuin 50 cm. Onneksi näitä on yksinkertaista tehdä uusia, jos on käytössä aivan mahdoton.

lauantai 29. joulukuuta 2012

Joululahjat osa 1: Nahkavyö


Ostin jostain kaupasta ajat sitten vyön, joka on leveä keskeltä, kapenee vyötärön ympäryksen matkalla sentin levyiseksi ja jatkuu molemmista päistä noin 70 sentillä nauhana. Sisko ihasteli. Sanoi, että tarvitsee juuri samanvärisen tummanruskean. Kangaskauppaan vaan ei kannata mennä etsimään jotakin tiettyä, koska eihän sieltä löydy. Keinonahkoissa oli vain pinkkiä ja neonvihreää, mutta oikeasta nahasta löytyi piirun verran tummempi ruskea. Toivottavasti tämä kelpaa. =)


Ihastuin kyllä itsekin niin oikean nahan tuntuun, että saatan tehdä itellekin. Ja ehkä sille toiselle siskollekin. Viime vuonna yritin antaa erilaisia lahjoja, mutta valitsin juuri sen väärän vuoden - toinen sisko halusi myös kauratyynyn. No, tänä jouluna sai sen.

keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Ensimmäinen himmeli

Virkkuukerholla oli perinteiden mukaiset pikkujoulut. Osallistuin pukinkonttiin ensimmäisellä omatekoisella himmelillä. Solmut saattaa mennä vielä miten sattuu, mutta kyllä tuo lopputulos himmeliä muistuttaa. Pitäisi vaan jaksaa kostuttaa oljet, niin eivät murtuisi leikatessa.


Himmelin malli on kirjasta "Himmeli", jonka ovat toimittaneet Seinäjoen kalevalaiset naiset r.y:n työryhmä (1982).  Malli on numero 15, joista tein vain joitakin osia, kun aikaa oli niukasti.

Tarvikkeet:
- pussi (eli noin 50 kpl) 22 cm:n pituisia olkia
- patjaneula
- puuvillalankaa


Se uusi himmelikirja oli kovin varattuna kirjastossa näin joulun alla. Mutta mikäpäs kiire tässä. Ehdin ensi vuonnakin.