sunnuntai 19. tammikuuta 2020

Joululahjat 7: juna oli hitti, vaan ei tämä

Toisenlaiset junat kiinnosti lapsia enemmän kuin sukat, mutta pienemmän kiusaksi tein niin pitkävartiset, että niitä on hankala kiskoa pois. Vaan saa se nämäkin lattialle huidottua. Pienemmät tein, kun en jaksanut mallitilkkua vääntää, ja ne lähtivät kummitytön perheeseen. Ja sitten on valmiina vielä yksi sukka, jossa varren makkarat oli eri tavalla kuin meille jääneessä sukassa, joten ehkä sillekin vielä pari jossain kohti.Lankana muistaakseni Gjestaltin Maija (vai Janneko se ohuempi on?). Puikot varmaan kolmosen.

perjantai 17. tammikuuta 2020

Tekosyy

Vanhan kotimme uusille asukkaille vein jämäkankaita. Vauva - mikä ihana tekosyy! Yritin saada vastaanottajia hillitsemään pöksytulvaa, mutta kun kaikki värit kävivät, niin tein sitten viidet. Ilmeisesti ovat olleet tykättyjä, kun olen saanut kiitokset kuvien kanssa useampaan kertaan.


Voin aidosti sanoa, että ilo oli kyllä mun puolella. Helposti loput kankaat samoilla langoilla käyttöön, eikä epämääräiseen tilkkulaatikkoon tai vielä epämääräisempään kierrätykseen eli muiden riesaksi.Pienemmät taisi olla kokoa 56-62 ja vihreät ehkä 68. Aika summamutikalla saksittu, miten nyt kankaat on riittäneet. Ilmapallokangas ja vihreäkin lienevät Kangaskapinalta, Paratiisin puutarha kierrätyksestä, Bubble Gumin ostospaikkaa en muista ja Himmeli Ikasyriltä.

lauantai 11. tammikuuta 2020

Joululahjat 6: Äidille pitsisukat

Äiti sai tänä vuonna villasukat, vaikka varastoissa taitaakin olla vanhoja käyttämättömiä. Jouluaatoksi nämä eivät valmistuneet, vaan lahjojenjaossa lähetin äidille viestin.


Lankana on siis Novitan Nallea (533) ja ohjekin Novitan sivuilta. Kuviota en oikein ehtinyt oppia neuloessani ja siksi sukkia ei voinut tehdä siinä sivussa, vaan piti keskittyä kaavioon. Varteen tein vain kaksi mallikertaa, kun pelkäsin langan loppuvan, mutta olisi kerästä saanut ihan hyvin tehtyä (oisin voinut tietysti vain tarkistaa ohjeen menekin).Mun makuun malli on ehkä hieman löysä. Toivon, että äidin himppasen isommalla jalalla se on juuri sopiva, eikä sukat pyöri jaloissa. Puikot oli 3,5:t.

torstai 9. tammikuuta 2020

Joululahjat 5: villasukat siskolle

Kahdet villasukat ehdin aatoksi, tässä niistä toiset. Piirakkavillasukat  Socki-langasta, värinä Brick Rose. Kolmosen puikot taisi olla.


Onhan näitä tehty, mutta niin rakas malli. Ja helppo!

keskiviikko 8. tammikuuta 2020

Joululahjat 4: villasukat ystävälle

Sain joululahjaksi Hitomi Shidan kirjan "Japanilaiset neulemallit". Koska joululahjojen teko oli vähän myöhässä, päätin heti kokeilla muutamaa mallia. Ystävälle tein mallilla nro 25 Socki-langasta villasukat. Väri on Brick Rose. Kolmosen puikot taisi olla. 


Tein valehtelematta kärjen kavennuksen kymmenen kertaa, enkä vieläkään ole tyytyväinen, mutta sentään säällinen se nyt on. Silmukoita olisi myös pitänyt olla vähemmän, sillä mun makuun nää jäi aika tossuiksi, vaikka napakasti neulonkin. Malli tulisi kauniimmin esiin ohuemmalla langalla, mun visioissa tämä olisi ollut hieman sirompi ja klassisempi. Kuvakulma ei yhtään auta valehtelemaan, eivätkä nuo housunpuntit sukkien sisällä.


OHJE SUKKAAN (mallikuvio kirjassa)
Aloitin siis 56 silmukalla ja neuloin 9 krs kiertäen oikein - nurin -neulosta. Jaoin silmukat kolmelle puikolle: 15- 27 - 14, joista ekalla ja kolmannella jatkoin joustinta, keskimmäisellä tein mallikuviota niin, että ensimmäiset että viimeiset neljä silmukkaa neuloin nurin kärkikavennuksiin asti. Neuloin kuvion rivit 1- 36. Tämän jälkeen tein kantalapun 1. ja 3. puikon silmukoilla: 25 krs. Kantalapun kavennukset aloitin, kun jäljellä oli 11 s. Poimin silmukat reunasta, jatkoin mallineuletta alusta ja tein kiilakavennukset joka toinen kerros siihen asti, että molemmilla puikoilla oli jäljellä 14 s. Kun olin tehnyt kaksi mallineulekertaa (yhteensä koko sukkaan), aloitin kärkikavennukset:

Keskimmäinen puikko:
1. krs: 2 nurin yhteen puikon alussa ja lopussa, muutoin mallikerran mukaisesti
2. krs: sama
3. krs: sama

Tästä eteenpäin tee 1. puikon lopussa ylivetokavennus joka kerroksella ja kolmannen puikon alussa 2 o yhteen -kavennus joka kerroksella.

Mallikerroksella:

4. krs: alussa 2 o yhteen, lopussa ylivetokavennus; muutoin mallin mukaan
5. krs: 5 o, ylivetokavennus, 2o, 1n, 2o, 2o yhteen, 5o
6. krs: 5 o, ylivetokavennus, 1o, 1n, 1o, 2o yhteen, 5o
7. krs: 5 o, ylivetokavennus, 1n, 2o yhteen, 5o
8. krs: 5 o, nosta - 2o yhteen - nosta nostettu silmukka yli, 5o (oikea sukka)
           5 o, nosta - 2o yhteen - nosta nostettu silmukka yli, 5o (vasensukka)
9-12. krs: puikon alussa ylivetokavennus, lopussa 2o yhteen 
13. krs:  nosta - 2o yhteen - nosta nostettu silmukka yli (oikea sukka)
              nosta - 2o yhteen - nosta nostettu silmukka yli (vasensukka)

Neulo krs. loppuun ja päätä viimeiset 10 s yhteen.

maanantai 6. tammikuuta 2020

Vielä ehtii joulunaikaan

Viime vuonna tein kestojoululahjapusseja, mutta ne olivat tänä vuonna hautautuneina jonnekin. Kierrätyskankaita olisi muutama samaan tarkoitukseen, mutta en tänä vuonna ehtinyt.


Tänä vuonna askartelimme kuusenkoristeita, sillä nekin ovat pakattuina jonnekin liian hyvin. Voin sanoa, että noiden neulesydänten tekeminen betonia jäljittelevästä massasta ei ollut hyvä ajatus - massa murtuu ja katkeaa paljon helpommin kuin tuollainen perusfimo.


Näitä lumiukkoja on tänä vuonna näkynyt paljon. Tonttuovet ovat olleet pois laskuista liian innokkaiden kätösten takia, mutta korkeammalle sijoitettava ukkeli on ihan kiva idea. Ja mikä parasta, tämä menee kasaan ensi vuotta varten!perjantai 3. tammikuuta 2020

torstai 2. tammikuuta 2020

Joululahjat 3: Sielunlintu Kaksin
Tein isommalle myös hieman monimutkaisemman paidan muiden peruskaavojen lisäksi. Eipä tässä teknisesti mitään kummallista ole, mutta kun kaavani ovat syystä x kiven takana (oikeasti muovin), niin kaavoitinkin tuon kauluksen itse. Ihan ok meni, vaikka oikea Kahden-kaava on varmasti astetta parempi.


Eipä tästä nyt muuta.