sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Sohva uusiksi

Sain muuttoapupyynnön sohvan muodonmuutokseen. Aito 70-luvun kuosi vaihtui lintuihin. Ihania ovat kyllä nuo vuosien takaiset sohvat, kun ne voi itse muuntaa: selkänojatyynyt ovat irtoavia, käsinojatyynyt vain ruuveilla kiinni, ja sohvan muoto aika neliskanttinen. Vanhoihin kuoseihin ei siis tarvinnut koskea, kun puki sohvalle vain uudet vaatteet. Napit jätettiin suosiolla uudesta sohvasta pois.Sohva on erittäin suloinen pieniin asuntoihin. Istumakorkeus on vaivaiset 35 cm ja pituuskin taisi olla vain hieman yli metrin. Kangasta tarvittiin siis vain 4,5 metruä, ja siinäkin oli varaa vähän valita, millaiset linnut mihinkin kohtaan laitetaan istumaan. Lisäksi oli vetoketjut selkänojatyynyihin.

Onnea uuteen kotiin!

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Turistipipo

Erään tuttavan kotimaa kutsui Suomessa vietetyn vuoden jälkeen. Me Toisen kanssa teimme läksiäislahjaksi Helsinki-pipon: Toinen on vastuussa designista, minä toteutuksesta. Piposta voi löytää rivin Suomen lippuja, Tuomiokirkon (tai kruunun, kuten vastaanottaja näki), yliopiston päärakennuksen ja säätytalon.


Onteloneule saattaa aluksi vaikuttaa vaikealta, mutta suosittelen kokeilemaan. Novitan lehdessä (kevät 2014) on hyvät kuvalliset ohjeet. Yksinkertaistettuna silmukat luodaan toistensa lomaan, ja sitten tehdään joka toinen silmukka ulkokuorta oikein ja joka toinen sisäpipoa nurin. Kerroksessa on siis aina tuplamäärä silmukoita, mutta neulottaessa eteenpäin ne asettuvat päällekkäin eiväkä riviin.


Speksit ovat samat kuin tässä, paitsi käytin 3,5:n puikkoja, joten piposta tuli astetta suurempi - kantajalleen sopiva.

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Laskettelurinne

Toinen siivosi komeroita, kun tuota tavaraa on viime aikoina siunaantunut niin kamalasti lisää... Vaan eipä siitä kaikki päässyt roskikseen tai kierrätykseen asti. Tai noh - pääsi mun kierrätykseen. Huopuneesta villapaidasta ja vanhasta napista tein itselleni pipon, kun se edellinen katosi aivan heti valmistumisensa jälkeen.


Jotenkin tästä ei tullut aivan yhtä hyvä, mutta vielä on se viimeinen oljenkorsi eli pesukone. Ehkä siellä viimeiset pullottavat saumat asettuvat uomiinsa. Ilman tuota kukkaa tämä kyllä näytti aika katastrofilta.  Toisen mielestä muistutti lähinnä lumivyöryä. Sopiihan se pipoon...

Pelastin myös kahdet farkut, sillä eihän mulla ole vielä tusinaa farkkuhameita. Toiset on ihan siniset, mutta minkäköhän jekun niihin tavallisiin keksisi? Onko ideoita?

sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Yksi iso ja yksi pieni elefantti suihkutteli näin

Sain käsiini ihanat vanhat lastenlakanat, joissa elefantit seikkailevat. Mun piti heti päästä tekemään niistä jotain, ja olin juuri ostanut myös muovitettua froteeta kevyempiin leikkihetkiin, joten surautin nämä yhteen. Ompeluksenahan tämä ei kovin paljoa vaadi, mutta kangas oli niin ihana, että ajattelin jakaa sen teidän kanssa.


Samalla sain kuolettaa kanttinauhakapinettani. Kaupasta on vaikea saada juuri oikeanväristä kanttinauhaa, ja kyllähän se aika hintavaakin on. Koska tämä muuten oli niin helppoa, tein monimutkaiset kulmat eli ompelin kanttinauhan muotoonsa kulmissa nurjalta puolelta. Se oli taas oikea kolmiulotteisen hahmottamisen harjoitus.