tiistai 18. helmikuuta 2014

Raitapaita

Edellisen raitapaidan sain pesukoneessa aika tiiviiseen kuntoon, kun se oli alpakkaa. Samalla ohjeella tein, mutta kun lanka oli hieman erilaista, niin lopputuloskin muuttui aika lailla. Tämä uusi ei laskeudu yhtä hyvin kuin vanha ja jotenkin muutenkin istuu huonommin. Mutta lämmin se on ja ihan tarpeeksi hyvä kuitenkin.Lanka: Viking Babyull (100 % merinovilla, 50g = 175 m; 28 s / 10 cm
Menekki: 4 * 2 kerää eli 400 g
Puikot: kolmosen pyöröt ja sukat
Ohje: oma

lauantai 15. helmikuuta 2014

Mustikkaan!

Äiti varmaan kuvittelee, että mulla tekeminen loppuu. Se itse kyllästyi pieneen tikuttamiseen ja dumppasi mulle aloitetun sukan ja toisen kerän. Ensin huokailin, että millonkohan noistakin pääsen eroon, mutta sitten sairastuin ja jouduin sohvan vangiksi. Siinä tilanteessa oli mukavaa, kun oli aivotonta tekemistä eli mallia ei tarvinnut ollenkaan miettiä.Itse en niin välitä näistä monivärjätyistä langoista, mutta en vaan voi heittää poiskaan, kun kerran kaapissa ovat. Äiti oli suunnitellut sukkia mun serkun miehelle, mutta mun mielestä varsi oli liian kapea. Siispä tein serkulle itselleen. Ja koska lankaa vielä oli jäljellä, tein toiset, isompivartiset myös sille serkun miehelle.

Lanka: Novitan mustikkametsä
Menekki: 200 g / 2 paria
Puikot: kolmosen sukat
Ohje: Ihan normaali sukka. Naisella oli 60 s alussa, miehellä 72, josta vähensin 60:een nilkkaa kohden.

keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Joululahjat osa 6: isän villatakki

Tämä takki valmistui elokuun helteillä, mutta viimeisenä siitä postaan. Jäi kuvat ottamatta ennen pakettiin käärimistä, kesti hetken käydä kotona ja siihen vielä hetki, ennen kuin tänne sain.


Hieman isohan siitä tuli. Ensi kerralla sitten pienempi. 
Lanka: Gjestal Janne (50 g = 100 m; 20 s / 10 cm)
Menekki: 17 kerää eli 850 g
Puikot: nelosen pyöröt ja sukkapuikot
Ohje: oma (muistiinpanot katosivat jo jonnekin), kuviona  3 o 3 n ja joka 4. krs vaihto

lauantai 1. helmikuuta 2014

Elefanttimarssi

Joululomalla siivoilin kaappeja eli tein käsitöitä. Sain maalattua nämä pahvit (täältä) valmiiksi. Maalikin on samasta putiikista. Vihreän yksilön pohjamaalasin ensin valkoisella seinämaalilla ja siihen päälle decoupage-lakalla silkkipaperia (täältä). Silmät piirsin permanenttitussilla.

Mitään järkeähän näissä ei ole.