tiistai 22. marraskuuta 2016

Aikuisen helmineulepipo tupsulla

Yritin tehdä pojalle pipon, mutta tulikin aikuisen päähän. Innostuin Hupsistarallaan piposta ja langasta, mutta pienemmillä puikoilla ja isommalla lapsella ajattelin, että 120 silmukkaa on sopivasti. Ja mä olen tosi huono purkamaan, mutta ei tämä ole mun väri. Onneksi tulivat juuri tuiskut, kun tämä valmistui ja oli vain pakko vetää päähän, kun jossain viisauden puuskassa viime keväänä hankkiuduin kaikista vanhoista pipoista eroon mentaliteetilla "sitten on pakko tehdä ajallaan uusi".


Tykkäsin langasta, vaikka se tosiaan on jotenkin puuvillamaista ja halkeilevaa. Kaupassa oli vain tuo minttu, mutta itselle ehkä hankin harmaan vielä. Päässä lanka ei kutita, ja kun tuota tikutti 2,5:n puikoilla, niin jäljestä tuli hieman peltistä, mutta helmineuleena tosi tiivistä: saa aika paljon tuulla, ennen kuin menee pää jäähän. Yleensä kun villasta tuppaa pienikin vire menemään läpi.


Helmineulepipo aikuiselle Novita Baby woolista (100 g), puikot 2,5
Hupsistarallaan blogissa on ohje lapsen pipoon, ja tämä on siis muunnelma siitä. Näin yksinkertaisena uskallan kuitenkin omani tähän laittaa, kun ei kai perusvillasukankaan ohjetta kukaan omista.

  1. Luo 120 s.
  2. Neulo 10 krs joustinta suljettuna.
  3. Neulo 15 cm helmineuletta eli 1 o 1 n ja seuraavalla kerroksella nurjien päälle oikeat ja oikeiden päälle nurjat.
  4. Kavenna jokaisen puikon alussa ja keskellä kaksi yhteen eli yhteensä 8 s kerroksella. Tee kavennukset 2 o yhteen tai 2 nurin yhteen sen mukaan, miten kuvioon passaa paremmin. Neulo mieluummin nurin kuin oikein yhteen, jottei tule sileää neuletta. Neulo kerros ilman kavennuksia.
  5. Toista edellistä kohtaa, kunnes joka puikolla on jäljellä 8 silmukkaa; vähennä silmukkamäärä puoleen eli neulo jokainen silmukka seuraavan kanssa yhteen pariksi. Neulo kerros ilman kavennuksia. Toista sama. Jäljellä on 8 silmukkaa. 
  6. Päätä.
  7. Tee tupsu ja kiinnitä.  
Kyllä mä sitten lopuista langoista sain lapsellekin pipon ja kaulahuivin, mutta ne odottaa vielä viimeistelyä eli sisäkangasta ja päättelyä.

Ei kommentteja: