keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Rusettihaalarit

Näin eräässä Facebookin ompeluryhmässä peräkkäin kuvat söpöistä henkselihaalareista että rusettitaskusta. Yhdistin nämä ja tuhosin melkein kokonaan Kangaskapinalta tilaamani vadelmanpunaisen collegen. Se oli vähän liian pinkkiä Pojalle, mutta onneksi tässä nyt saa tehdä eräälle pienelle kummitytöllekin kaikenlaista tulevina aikoina.

Kun näitä työstin, tajusin ottaa myös kuvia tekovaiheesta ja kaavatkin piirsin ajatuksena ne jakaa, mutta enpä nyt sitten taaskaan päässyt ihan siihen vaiheeseen. JOS joskus saan aikaiseksi, niin liitän kuvat ja linkin kaavoihin tähän postaukseen. Koko on 68:n.


Itselle laitan nyt muistiin ohjeet:
  1. Leikkaa palat. Resoreihin eikä rusetin osiin tule saumanvaroja.
  2. Valmista taskut: Ompele taskun yläreunaan käänne. Ompele molemmat rusetin osat pitkistä sivuista (yht. 3 saumaa) ja käännä. Aputikkaa rusetin päät taskun reunoihin ja kiinnitä keskiosa käsin. Huolittele muut taskun reunat ja silitä taitteet.
  3. Valmista henkselit: silitä tukikangas puoleen henkselistä, ompele pitkät sivut ja toinen lyhyistä kiinni. Käännää. Tikkaa ympäri päältä. 
  4. Valmista etuyläosa: Tue yläreuna. Aseta oikeat puolet vastakkain niin, että vyötäröresori on kaksinkerroin nurjat puolet vastakkain etuläppien välissä (sisällä). Varmista, että taitettu reuna on samaan suuntaan kuin etuläpän tuettu yläreuna. Ompele yläreuna ja sivut kiinni toisiinsa, käännä. ??
  5. Ompele etuosat toisiinsa kiinni. Ompele takaosat toisiinsa kiinni.
  6. Ompele etu- ja takaosat sivuistaan toisiinsa kiinni. Kiinnitä taskut reisien ulkosyrjälle, sauman päälle.
  7. Ompele yläosa alaosaan kiinni. Muista kiinnittää samalla henkselit takaa.
  8. Ompele lahkeensuihin resorit. 
  9. Tee napinlävet ja kiinnitä napit. Halutessasi voit kiinnittää henkselit toisiinsa takana ylhäällä tikkauksella ristiin, jotta ne eivät valu.

Ei kommentteja: