sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Niin kuin tilkkupaita

Ostin kolme metriä tikkikangasta Kangaskapinalta. Niistä tuli tikkihaalari ja kolme jakkua. Näistä myöhemmin. Jämistä sain aikaan paidan, ja etumukseen kuusikulmioita. Vielä olisi paloja jonkinnäköiseen pussukkaan, mutta ehkä voin jo luovuttaa ja kiikuttaa loput päiväkodin askartelumateriaaliksi.  


Paidan kaavana on OB:n Snow Peak (4/2017), mutta koska hutiloin suunnittelun, tuli etureunasta loppujen lopuksi suora ja kavensin molemmista etukappaleen reunoista (ja hihoista) senttejä. Kappaleet olin leikannut ilman saumavaroja ja hihat lyhyemmiksi, joten  osuin pienimmällä koolla niukkaan 110-kokoon eli passeliin meille.


Etukäteen epäröin kuusikulmioiden tilkkuompelua mahdottomaksi tehtäväksi, mutta kun ompelee rivit yhteen mallipahvin reunaa pitkin, muut reunat tulevat kaupan päälle oikeankokoisiksi, kunhan arvioi ompeleen lopetuksen edelliseen saumanvaraan. Tämä oli mun mielestä selkeä englanninkielinen video kuusikulmioiden tilkkuompelusta. Vain tuo irtikuroutunut kaksikko on hieman epämääräisen muotoinen, mutta ehkä senkin voi ajatella olevan jakautumassa?


Etumuksesta tuli peltiä, joten en suosittele tällaisen paidan tekemistä tikkikankaasta. Toki siinä on tuettu ensin tilkut tukikankaalla ja sitten käytetty tukikangasta alikankaaseen. Applikaatioreunan vuoksi on vielä irtirevittävää ulommaisena myös tikkausten alla, mutta ehkä sen otan pois, kun ehdin.

Mutta ihana tästä tuli kuitenkin. Toivottavasti Poika tykkää, vaikka väritön ja tylsä onkin. Saattaa olla hiostavakin, kun on tekokuitua. Ja toivottavasti pinta kestää edes pesut, jossei nyt suurta kulutusta. Ommellessa alkoi mietityttää, että sopiiko tällainen neulos kulutusikäisen paitaan.

Ei kommentteja: